​AKP’lilerde erken seçim kaygısı

Erken seçim tartışmaları AKP’nin eski ile yeni vekillerini karşı karşıya getirdi.
Eski vekillerle yeniler arasındaki gerilim, 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen yaklaşık 70 milletvekilinin erken seçim istediği ve Saray’dan da bu konuda destek aldığına yönelik iddiaların ortaya atılması ile başladı.

AKP’den ilk kez seçilen milletvekilleri ile seçimlerin yenilenmesi hâlinde üç dönem kriterine yakalanacak olan 26 vekil, konunun hukuki durumunu inceletti. Yapılan değerlendirme sonucunda, hukukçular 25. Yasama dönemi tamamlanmadığı için üç dönemliklerin yeniden aday gösterilemeyeceği konusunda görüş bildirdi. Bu, yeni AKP’li vekilleri rahatlattı. Ancak AKP’li vekiller yine de, parti tüzüğünde üç dönemliklerle ilgili değişikliğe gidilerek aday gösterilmelerinin önünün açılmasından endişe ediyorlar.

LİDERLER KARAR VERİR

AKP yöneticileri ise yeni seçilen vekillerle üç dönemlikler arasında yaşanan yeniden aday gösterme tartışmasının zamanı geldiğinde parti yönetiminde çözülebileceğini bildirdiler. Bu konuda teredütlerin giderilmesi için parti tüzüğünde bir değişiklik yapılabileceğini ifade eden AKP yöneticileri, bu konuda son kararı liderlerin vereceğini yinelediler.

BAZILARI SARAY’A

Üç dönem kriteri nedeniyle 70 milletvekili Meclis dışında kaldı. Bu vekillerin bazıları ise Saray’da görevlendirildi. Bunların başında Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ geliyor. Yine ismi 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna karışan AB’den sorumlu eski Bakan Egemen Bağış’ın da, Saray’da görevlendirileceği açıklandı.

Kaynak: Hüseyin Özay/Taraf Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​AKP’lilerde erken seçim kaygısı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete