Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye yeni çağrı

CHP lideri Kılıçdaroğlu Bahçeli'ye yeni bir Koalisyon çağrısında bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye olası koalisyon için "Başbakan sen ol" çağrısının ardından bu kez de "13 yıl sonra elimize iktidar olma fırsatı geçti, vaatlerimizi gerçekleştirelim 2 yıl sonra erken seçime gidelim" dediği öne sürüldü.

13 YILIN ARDINDAN ELİMİZE BİR FIRSAT GEÇTİ

Koalisyon görüşmelerinde Bahçeli'den olumsuz yanıt alan Kılıçdaroğlu MHP konusunda ısrarcı. CHP, MHP'ye "13 yılın ardından elimize bir fırsat geçti. AK Parti'nin iktidarda olmadığı bir hükümeti kurma fırsatını geri tepmeyelim. En azından emekliye çift ikramiye, asgari ücretin artırılması, taşeron sisteminin kaldırılması gibi halka vadettiğimiz ortak vaatlerimizi gerçekleştirmek için en azından 2 yıl iktidar olalım. Sonra seçime gideriz" diyeceği iddia edildi.

DÖNÜŞÜMLÜ BAŞBAKANLIK

Yapılacak tüm hamlelere rağmen MHP'yi ikna edememesi durumunda CHP, AKP'ye karşı koalisyonda nasıl bir yol izleneceğine ilişkin de çalışmalarını sürdürüyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, önceki günlerde iddialar için 'hayır' demesine rağmen, CHP'nin dönüşümlü başbakanlıkta ısrarcı olacağı öğrenildi.

Kaynak: Birgün

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye yeni çağrı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete