Fikri Sağlar: ‘Türkiye’ye en büyük kötülüğü MHP yaptı’

Meclis Başkanlığı'nın son turunda Deniz Baykal’ı desteklemeyip geçersiz oy kullanarak seçimi AKP’nin adayı İsmet Yılmaz’ın kazanmasını sağlayan MHP’ye büyük tepki var.
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, MHP’nin 7 Haziran seçiminin sonuçlarını iyi okuyamadığını belirterek “MHP Türkiye’ye en büyük kötülüğü yapmıştır.

Yaptığı siyaset; 13 yıllık AKP iktidarını devam ettirmek, Türkiye’nin demokratik açılımını engellemek olmuştur. Şimdi bundan sonra bitmiş tükenmiş ve halkın istemediği bir iktidarın yeniden kurulmasına neden olacaktır” dedi. “

“ASIL HDP’Yİ YOK SAYAN ZİHNİYET YOKTUR”

MHP’nin HDP’yi yok saymasını da eleştiren Sağlar, özetle şunları belirtti:

“HDP, son seçimde 6 milyon oy aldı. Bu 6 milyon oyu yok sayan bir zihniyetin kendisi zaten yoktur.

HDP düşmanlığının daha doğrusu Türkiye’deki Kürt düşmanlığını getirisinden tüm insanlar şikayetçidir. Bugün uygulanan politika da budur. Kürt düşmanlığıdır.

Bu ülkenin bölünmesinin, ülkede ileride oluşacak birlik beraberliğin engellenmesinin tek ama tek müsebbibi MHP’dir. MHP’nin bu anlamsız ve tarifsiz politikası ülkeyi hiç istemediği bir noktaya getirmiştir. 13 yıllık dönem MHP sayesinde devam ediyor demektir. MHP gidip AKP ile kol kola bir hükümet kurmalıdır.

“EN ANLAMSIZ PARTİ MHP”

MHP sayesinde yüzde 60 muhalefet bloğu Meclis’e başkan seçtiremedi. Bugüne kadar gelmiş geçmiş bence en anlamsız, ülkeye zarar veren ülkeye siyaseti uygulayan bir parti konumundadır MHP.

Yüzde 60’lık muhalefet, 13 yıldır Türkiye’yi kötülüğe, karanlığa doğru götürdüğü bilinen bir iktidarı hâlâ ayakta tutuyorsa, buna Meclis Başkanı’nı seçtirerek başlıyorsa düşünmek gerekir. 2007’ye döndük.

2007’de de cumhurbaşkanını seçtirerek arkasından açılan davalarla Türkiye bir karanlık noktaya girdi. Ergenekon davası, Oda tv davası, Balyoz davası…

Aynı sonuçla gitti. Hatırlayın, MHP cumhurbaşkanını seçtirdi ve AKP iktidarı Türkiye’de müthiş bir baskı rejimi oluşturdu. Şimdi aynı şey gelecektir. Ama bu sefer parlamento içindeki muhalefet buna müsaade etmeyecektir.

AKP ile en kuvvetli koalisyonu MHP kuracaktır, kurmalıdır, hayırlı olsun. CHP, burada muhalefet görevini yapacaktır. Türkiye’yi bunlara bırakamayız.”

Kaynak: Güler Yılmaz / Taraf gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Fikri Sağlar: ‘Türkiye’ye en büyük kötülüğü MHP yaptı’" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete