Meclis'te Başkanlık Divanı krizi büyüyor...

7 Haziran seçimi sonrasında farklı oy oranlarına sahip olsalar da seçim sistemi nedeniyle eşit sayıda milletvekili çıkaran MHP ve HDP arasında, Başkanlık Divanı krizi başgösterdi...
KARŞI GAZETE | ANKARA

HDP'nin daha az oy aldığı ve bu nedenle Divan'da daha az sayıda milletvekili ile temsil edilmesi gerektiği fikrinde direten MHP'ye, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den yanıt geldi.

BALUKEN: "GÖREVLENDİRMEDE SANDALYE DAĞILIMI ESAS ALINMALI"

Baluken, oy oranlarının, YSK'nın seçim sonuçlarını ilan ettiği saate kadar geçerli veriler olduğunu öne sürerek; Meclis'teki bütün dağılım ve görevlendirmelerin, partilerin sandalye sayısına göre yapılması gerektiğini söyledi.

"BİZE İTİRAZ ULAŞMADI"

  MHP'nin, Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşumu ile ilgili itirazlarına ilişkin kendilerine resmi bir bilgi ulaşmadığını da vurgulayan Baluken, Meclis İçtüzüğü'nün bu konuda son derece net olduğuna dikkat çekti.

"MHP, SOSYAL MEDYADA ALAY KONUSU OLUYOR"

HDP Grup Başkanvekili "MHP'nin yapmış olduğu itiraz, son derece yersiz ve geçersizdir. Sanırım MHP'nin siyasi tutumuyla ilişkili bir durumla karşı karşıyayız. Bu tavır sosyal medyada da alay konusu oluyor" diye konuştu.

ÖCALAN'IN DİVAN'DA OTURMASINA KARIŞMAK HADDİ DEĞİL...

"MHP'nin, Dilek Öcalan'ın Başkanlık Divanı'nda oturmaması için itirazda bulunduğu iddiaları var" yönündeki soru üzerine Baluken,  "Cevap vermeye değer bir konu değil. Orada kimin oturacağını, halkımız belirler. MHP'nin belirleme hakkı da haddi de yoktur" sözleriyle MHP'ye tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

TBMM Kanunlar Başkanlığı'nın AKP’ye 8, CHP’ye 4, MHP ve HDP’ye 3’er üye düşen 18’lik model önerisine MHP onay vermemiş; kendisine 3, HDP’ye 2 koltuk öngörülen 17’lik modelde ısrar etmişti.  Anlaşma sağlanamayınca başkan seçilmesine rağmen danışma kurulu toplanmadı çalışmalar 7 Temmuz salı gününe  ertelendi.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Meclis'te Başkanlık Divanı krizi büyüyor..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete