İmam Hatip gençliği, TRT dizisi oluyor

RTÜK üyesi Öztunç'tan TRT'ye "sınır tanımayan yandaş" eleştirisi...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

RTÜK ÜYESİ ÖZTUNÇ: "TRT, YANDAŞLIKTA SINIR TANIMIYOR..."


Yanlı yayıncılık yaptığı iddiasıyla sürekli muhalefetin eleştirilerinin odağında olan  TRT'nin 'inatla' aynı tür yayıncılığa devam edeceği öne sürüldü... 

Senaryosunu, bir dönem Erdoğan'ın basın danışmanlığını da yapan gazeteci Ahmet Tezcan'ın yazdığı "Aynadaki Gökyüzü" adlı dizi ile yeni döneme hazırlanan TRT, yine dikkatleri üzerine çekti.   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Necmettin Erbakan'ın siyasi mücadelesinden bölümler içereceği iddia edilen  diziye, daha yayına girmeden eleştiriler gelmeye başladı.

Karşı Gazete'ye konuşan RTÜK  (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu) üyesi Ali Öztunç, TRT yönetimine "yandaşlıkta sınır tanımıyorlar" diyerek tepki gösterdi. 

TRT'nin ciddi  ve tarafsız bir kamu yayıncılığı yapmak yerine sadece AKP'liler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hizmet eden bir anlayış sergilediğini belirten Öztunç, şöyle konuştu:

"ERDOĞAN YETMEZ, HER BİR AKP MİLLETVEKİLİ İÇİN DİZİ YAPSINLAR!"

"Oldu olacak sadece Cumhurbaşkanı değil Başbakanın, Bakanların,  AKP'li milletvekillerinin  her birinin hayat hikayelerine ilişkin diziler çeksinler...  Her birine bir bölüm ayırsalar 358 bölüm olur... Böylece yıllarca AKP'yi rahat rahat anlatırlar.

”GENEL MÜDÜR, EMİR ERİ GİBİ..."

TRT'nin genel müdürü bu tip yapımlar sayesinde AKP'nin emir eri olduğunu göstermiştir. Merak ediyorum, aynaya baktığı zaman hiç utanmıyor mu? Tüm toplumdan aldığı vergilerle  toplumun tamamına hitap eden yayıncılık yapmak yerine sadece AKP'ye yönelik yayıncılık yapmak,  vicdanını rahatsız etmiyor mu? Bunun hesabının sorulmayacağını mı düşünüyor?

"TRT, ŞAKŞAKÇILIĞI BIRAKSIN, KAMU YAYINI YAPSIN"

TRT,  bir an önce yeni bir yönetime kavuşmalı,  bir an önce ciddi bir yayıncılık hizmeti vermeye başlamalıdır.  Şakşakçılığı  bıraksınlar... Yayıncılık yapsınlar." 

TEZCAN: "HER DÖNEM YOK SAYILAN İMAM HATİP GENÇLİĞİNİ ANLATIYOR..."

Dizinin senaristi Ahmet Tezcan, Haber7'ye yaptığı açıklamada "Dizi 1968-1972'de sistem tarafından yok edilmeye ve birbirine düşürülmeye çalışılan gençlerin hikayesini anlatıyor. Kurgu karakterler ağırlıkta olacak. Devrimci, Ülkücü ve İslamcı kadrolardan flaş isimler de yeri geldikçe dizide hayat bulacaklar. 'Aynamdaki Gökyüzü' her dönem yok sayılan İmam Hatip gençliğinin hayal ve ideallerine de hakkaniyetle yer veren bir hikayedir" ifadesini kullanmıştı.  

Dizide, Milli Türk Talebe Birliği  başta olmak üzere dergah, vakıf, dernek, gazete, dergi ve Necip Fazıl, Şule Yüksel, Sezai Karakoç gibi isimler ile İmam Hatipli  gençlerin öyküleri de yer alacak. 

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İmam Hatip gençliği, TRT dizisi oluyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete