​"MHP tabanı Meclis Başkanlığı sonucunu hazmedemiyor"

MHP'li eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu, MHP'nin geçersiz oyları nedeniyle AKP'li İsmet Yılmaz'ın meclis başkanı seçilmesine MHP tabanının tepkili olduğunu söyledi.
Somuncuoğlu, "Böyle bir ortamda meclis başkanlığının iktidar partisine verilmemeliydi" dedi.

Somuncuoğlu KRT'den Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtladı ve MHP'nin meclis başkanlığı seçimindeki tutumunu eleştirdi. "Cumhurbaşkanlığı, meclis başkanlığı ve hükümet başkanlığı derken devletin bütün güçleri yine tek elde toplanmış oluyor" diyen Somuncuoğlu, MHP tabanının bu sonuçtan hoşlanmadığını söyledi ve şöyle konuştu:

"MHP SEÇMENİNDEN MHP'YE ÇOK TEPKİ VAR"

"Muhalefet partileri 13 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP iktidarının güç zehirlenmesine uğradığını, ülkeyi çıkmaza sürüklendiğini 10 yıldır anlatıyorlar. Son seçimlerde ise bu eleştirileri doruk noktaya çıkardılar.

Dolayısıyla iktidardan bu partinin uzaklaşması ve Türkiye'nin toparlanmasına ihtiyaç var dediler. Böyle bir ortamda meclis başkanlığının iktidar partisine verilmemesi en mantıklı sonuç olacaktı. Bu mümkün olmadı.

Cumhurbaşkanlığı, meclis başkanlığı ve hükümet başkanlığı derken devletin bütün güçleri yine tek elde toplanmış oluyor. Millet bu tek elde toplanmadan rahatsız oldu. İktidar partisi ilk defa bu seçimde yüzde 10'a varan oy kaybına uğradı dolayısıyla meclis başkanının AKP'li olmasını doğru bulmuyorum.

MHP'nin tavrı yanlış. MHP'nin kendi asli seçmenleri, yıllardır MHP'yi iktidar yapmak için uğraşan insanların görüşü dikkate alınmalı. O insanlarda MHP'ye çok tepki var. MHP tabanının bu meclis başkanlığı seçimini hoş gördüğünü ve hazmettiğini söyleyemeyiz"

MHP'nin AKP'yi HDP'den farklı görmediğini, AKP'yi bölücü parti diye nitelendirdiklerini belirten Somuncuoğlu, MHP destekli AKP'nin kuracağı azınlık hükümetine de karşı çıktı ve şunları söyledi:

"MHP AKP'Yİ HDP'DEN FARKLI GÖRMÜYOR"

"AKP'yi MHP bölücü parti gibi görüyor ve ona ağır tenkitler yöneltiyor. Azınlık hükümeti kurdurması mantıklı değil. Prensiplerde anlaşılır ve buna uymadığı taktirde hemen desteğini çekerek hükümeti düşürür ancak bunu da ben Türkiye için hayırlı görmüyorum, doğru bulmuyorum."

    :

    :

    :

    :

    "​"MHP tabanı Meclis Başkanlığı sonucunu hazmedemiyor"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete