Ve Yunanistan 'Hayır' dedi!

Yunan halkı sözünü sandıkta söyledi. Tüm dünya bu referandumun sonucuna kilitlendi.
Yunan vatandaşları 41 yıl sonra bir halk oylaması için sandığa gitti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da erken saatlerde oyunu kullanan isimler arasında yer aldı. Sonuçlar yerel saatle 21:00 civarında belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre referandumdan 'hayır' sonucu çıktı.

Saatler 20:48'i gösterdiğinde 'hayır' sonucu önde gidiyor. Şu ana kadar açılan sandıklarda "Hayır" oyu verenlerin sayısının daha fazla çıkmasının ardından hükümet yetkililerden açıklamalar gelmeye başladı. Savunma Bakanı Panos Kammenos, "Yunanlar tehdide boyun eğmez, demokrasi kazandı" açıklamasını yaparken; Hükümet Sözcüsü Gabriel Sakellaridis ise kreditörlerle müzakerelerin hemen başlaması ve iki gün içerisinde tamamlanması gerektiğini söyledi.

KUTLAMALAR BAŞLADI

Sandıkların yüzde 23'ü açıldı. 'Hayır'ın %60 olması üzerine 'Hayır'cılar sokaklarda kutlamalara başladı. BBC Türkçe'den Aylin Yazan'ın aktardığına göre, "Halk, Klafthomonos Meydanı'nda kurulan ekranlardan sonuçları izliyor, hükümetin kurduğu ekranların karşısındakiler 'Hayır' taraftarları. Bu görüntüden kısa bir süre sonra da kutlamalar başladı." 'Hayır' oyu verenler, başkent Atina'da erken kutlamalara başladı.

HALK HANGİ SORULARA YANIT VERDİ?

Yaklaşık 10 milyon seçmenin oy kullandığı referandumda sorulan soru şöyle:
"Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF tarafından 25/06/2015 tarihli Eurogroup toplantısında önerdikleri iki bölümden oluşan ama yekpare olan anlaşma tasarısı kabul edilmeli mi?"


Birinci metin, "Halihazırdaki programın reform için tamamlanması ve Ötesi" başlığını ve ikinci metin de "Borcun sürdürülebilirliği ile ilgili ön çalışma" başlığını taşımaktadır.

Ülkemiz vatandaşlarından üç kurumun önerdiği tasarıyı reddedenler HAYIR,
Ülkemiz vatandaşlarından üç kurumun önerdiği tasarıyı onaylayanlar EVET olarak belirtmelidir."

SİBER SALDIRILAR PÜSKÜRTÜLDÜ

Savunma Bakanı Panos Kammenos, “Yunanlar tehdide boyun eğmez, demokrasi kazandı” açıklamasını yaparken; Hükümet Sözcüsü Gabriel Sakellaridis ise kreditörlerle müzakerelerin hemen başlaması ve iki gün içerisinde tamamlanması gerektiğini söyledi. İçişleri Bakanı Voutsis, referandum sonuçlarına yönelik siber saldırının püskürtüldüğünü açıkladı

MEDYAYA SERT SÖZLER

Maliye Bakanı Varufakis, 24 saat içinde anlaşma olacağını söylediği yönündeki iddiaları reddetti. Twitter hesabından bir açıklama yapan Varufakis, “24 saat içinde anlaşma olabilir dedim ancak zehirli medyamız 24 saat içinde anlaşma olacağı tahmini yapmışım gibi haberleştirdi. Çık bakalım işin içinden” dedi.

MERKEL VE HOLLANDE YARIN BİR ARAYA GELİYOR

Reuters’in haberine göre, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Pazartesi akşamı, referandum sonrası Yunanistan’ın durumunu görüşmek üzere bir araya gelecek.

Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Fransa Cumhurbaşkanı ile TSİ 19:30′da yapılacak ve akşam yemeği sırasında da sürecek görüşmeler, Yunanistan referandumu sonrası ortak durum değerlendirmesi ve Almanya ve Fransa arasında konu hakkında yakın işbirliğinin sürdürülmesi hakkında olacak” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Ve Yunanistan 'Hayır' dedi!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete