​Başbağlar katliamının hesabı sorulmalı!

CHP'li vekil ilk sözünü verdi... Meclis'te Başbağların peşini bırakmayacak
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"BAŞBAĞLAR MECLİS’İN İLK  GÜNDEMİ OLMALI..."


CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın,  Meclis'in ilk gündem maddelerin birinin Başbağlar katliamı olması gerektiğini söyledi.

BAŞBAĞLARDAN, DÜNYA'YA MESAJ...

Karşı Gazete'ye konuşan Özyalçın, üç gün önce Sivas Katliamı anmasına katıldığını belirterek, Sivas’ın üzerinde daha dumanlar tüterken tarihe kara bir lekenin daha düştüğünü Başbağlar’da 33 masum ve savunmasız insanın kurşuna dizilerek, yakılarak katledildiğini hatırlattı.

Sadece Türkiye’de acılarla değil, Ortadoğu’nun da kanla yoğrulduğu bir dönemden geçildiğini belirten  Özyalçın, kardeşin kardeşi katlettiği, masum kadınların, kundaktaki çocukların öldürüldüğü böylesi bir dönemde Başbağlar’dan tüm dünyaya önemli bir mesaj verileceğini kaydetti.

"DÜN SİVAS, BUGÜN BAŞBAĞLAR..."

Özyalçın, Karşı Gazete'ye şu değerlendirmeyi yaptı:

“Daha dün Sivas’taki acıyı bir kez daha yaşadık. Bugün Başbağlar’da yaşıyoruz. Sivas’taki acının da Başbağlar’dakinin de bizim acımız olduğunu asla unutmayacağız.  Başbağlar, Madımak, Çorum, Maraş, Uludere... Hepsi insanlığa karşı işlenmiş büyük suçlar olarak tarihe geçti. 22 yıl önce bir gece yarısı masum, çaresiz insanları katledenlerin kim olduğunun artık ortaya çıkarılması gerekiyor. Meclis’te ben buradaki insanlarımızın yüreği, sesi, vicdanı olmaya çalışacağım. Meclis’te  de artık buradan yıllardır yükselen feryadın duyulması gerekiyor...  Ben bunun için gayret sarf edeceğim”

5 KİŞİYİ DİRİ DİRİ YAKMIŞLARDI

Başbağlar köyüne 5 Temmuz 1993'te akşam saatlerinde gelen yüzleri maskeli bir grup, tüm köy halkını meydanda topladı. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk herkese 1.5 saat propaganda yapan grup daha sonra halkın üzerine otomatik silahlarla ateş açtı. Başbağlar'da ilk ateşte 28 kişi hayatını kaybetti. Bir kadın ile biri çocuk olmak üzere 5 kişiyi de ateşe verdikleri evlerde diri diri yaktı. Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın, Başbağlar’ın da içinde olduğu bazı olaylar hakkında itiraflarda bulunmuştu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Başbağlar katliamının hesabı sorulmalı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete