TEOG'daki yanlış soruların altından yeni çete iddiası çıktı...

TEOG sonuçlarının 5 gün geç açıklanmasının gerekçesi olarak öne sürülen 'yanlış soruların' sorumlusu bulunacak mı? Yanlış soru skandalının altında, yeni bir sınav çetesi yapılanması yattığı öne sürüldü...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

SINAV SORULARINI, YAYINEVİ KÖKENLİ KİŞİYE EMANET ETMİŞLER!

Karşı Gazete'ye konuşan eğitimci ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yöneticisi Ali Taştan, yanlış soru skandalının altında, yeni bir sınav çetesi yapılanması yattığını öne sürdü.

Soruları hazırlayan daire başkanlığının başına hiç öğretmenlik yapmamış  yayınevi kökenli birinin getirildiğini açıklayan Taştan, soruların kimlere, nasıl hazırlatıldığı konusunda ciddi şüpheler olduğunu söyledi, "yanlış sorular, buzdağının sadece görünen yüzü, derinlerde çok daha önemli problemler var" diye konuştu.

Taştan, iddiasına ilişkin olarak gazetemize şu açıklamayı yaptı:

İLLER BANKASI'NDAN, MEB  DAİRE BAŞKANLIĞI'NA...

”Bakanlıkta TEOG sorularını hazırlayan Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı  Soru Oluşturma ve Geliştirme Daire Başkanlığı var. Yayınevi kökenli birini bu dairenin başkanı yaptılar.

"HİÇ ÖĞRETMENLİK DENEYİMİ YOK"

Bu kişi 1 yıl önce İller Bankası'na  atanmış, sonra bu dairenin başkanı yapılmış.  Hiç öğretmenlik deneyimi olmayan ve yayınevi kökenli bir kişinin, hülle yoluyla Milli Eğitim Daire Başkanı yapılması, liyakat esasına uyulmaması nedeniyle, AKP zihniyeti  uygulamalarının klasik sonuçlarından biri yaşanmıştır.  Sorularda yanlışlar çıkmıştır...

"PARALEL SINAV ÇETESİ YERİNE  YENİ SINAV ÇETESİ" İDDİASI...

Soruları dershane kökenli öğretmenlerle hazırlıyorlar... Bu soruları kim hazırlıyor? Nasıl hazırlıyor? Güvenliği nasıl sağlanıyor? Birilerine servis ediliyor mu?

Her yıl TEOG'da 4-5 bin civarında öğrenci birinci çıkıyor. Bu kişinin hülle  yoluyla soru hazırlama biriminin başına getirilmesi ve dershane kökenli öğretmenlerin bu ekip içinde sınav sorularını hazırlama birimi içinde buluşturulması benim aklıma yeni bir sınav çetesini getiriyor.

Parelel sınav çetesi ile mücadele eden AKP, şimdi sınavlar için kendi çetesini mi oluşturuyor? Kendi 'paralel yapısını' mı hazırlıyor? Önceden soruları cemaate sızdıran paralel yapı yerine, bu kez AKP'nin kendi dizayn ettiği bir başka sınav çetesi ortaya çıkmış oluyor. Tüm bu soru işaretlerinin açıklığa kavuşturulması istiyoruz."

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "TEOG'daki yanlış soruların altından yeni çete iddiası çıktı..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete