Yunanistan'da referandum günü!

Yunanistan'da ülkenin geleceğini belirleyecek referandum, bugün akşam saatlerinde sonuçlanacak.
Yunanistan'da bugün “Kreditörlerin Yunanistan’a sunduğu reform paketini ve IMF’nin Yunanistan için yayınladığı sürdürülebilir istikrar analizini onaylıyor musunuz?” sorusu sandıkta cevap bulacak.

EVET ÇIKARSA İSTİFALAR GELECEK
Akşam saatlerinde kesin sonuçların geleceği Yunanistan'da, Başbakan Çipras referandumdan "Evet" kararı çıkarsa istifa edeceğini açıklamıştı. Çipras'ın bu açıklamasından sonra ülkenin Maliye Bakanı Varufakis de "Evet" kararı çıkarsa istifa edeceğini belirtmişti.

YUNANLILAR HAYIR DERSE

Yapılacak referandumdan "Hayır" çıkarsa, Yunanistan'ın eurodan çıkış ihtimali artacak. Geçtiğimiz gün Yunanistan'da yapılacak oylamaya ilişkin konuşan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, "Eğer Yunanlılar 'hayır' oyu kullanırsa, Yunanistan'ın pozisyonu dramatik olarak zayıflar" demişti.

SON REFERANDUM ANKETİ

Yunanistan'da referandum öncesi son yapılan anketlere göre 'Evet' diyenlerin oranı yüzde 41.1 iken 'Hayır' diyenlerin oranı yüzde 40.2'de seyrediyor.

EVETÇİLER İLE HAYIRCILAR KARŞI KARŞIYA

Öte yandan, dün akşam “Evet”çiler ve “Hayır”cılar olarak ikiye bölünen Yunan halkı Atina sokaklarındaydı. Şehirde 25 bin Yunan vatandaşı “Hayır” diye sloganlar atarken, karşı taraflarında da 20 bin kişilik bir diğer grup kreditörlerin şartlarına “Evet”i savundu.

Parlamentonun aşağısında bulunan Syntagma Meydanı’nda ise, “Hayır” diyen Yunan vatandaşları, “Geri adım atılmayacak”, “Şantaja hayır”, “Memorandumlara hayır”, “Son ana kadar hayır” diye sloganlar attı. Meydana gelen Yunanistan Başbakanı Çipras, kreditörlerin şartlarını onaylamayı düşünmeyen vatandaşlara destek çıktı ve "demokrasi"yi kutlayan açıklamalar yaptı.

Kaynak: Gerçek Gündem

    :

    :

    :

    :

    "Yunanistan'da referandum günü!" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete