​Meclis Başkanlığı için 'Saray' da mı devrede?

O milletvekillerinin telefonlarını istediler... Zamanlama manidar...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

TBMM BAŞKANI İÇİN SARAY DA DEVREDE...


Koalisyon senaryolarının hangi yönde gerçekleşeceğinin önemli bir işareti olarak görülen Meclis Başkanlığı seçiminin ilk turu bugün.

İçtüzüğe göre partilerin aday göstermesi mümkün olmasa da her partinin adayı ortada...

Hatta Karşı Gazete'nin aldığı duyumlara göre Saray da Meclis Başkanlığı seçimi için devreye girdi. Dün akşam AKP'den seçilen milletvekillerinin yeni telefon numaralarını alan Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin, bu talebinin zamanlaması dikkat çekti.

Meclis Başkanlığı seçiminin hemen öncesine gelen bu talep, "Saray'dan akşam edilen telefonlarla Akp'lilere  taktik verildi" yorumlarına neden oldu.

DÖRT ADAY YARIŞACAK

AKP, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı; CHP şu an en yaşlı üye olduğu için geçici Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Deniz Baykal'ı; MHP, cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu; HDP ise AKP'den partisine geçen Dengir Mir Mehmet Fırat'ı Başkan adayı olarak  göstermişti.

Bu adayların seçilmek için ilk iki  turda 367 oya ihtiyacı var. Birinci turda bu çoğunluk sağlanmaz ise ikinci turda da aynı sayı aranacak. 367’nin iki turda da bulunamaması halinde 1 Temmuz Çarşamba ( yarın)  yapılacak üçüncü turda 276 oy ( salt çoğunluk) aranacak.  Adaylardan biri ipi göğüslerse üçüncü turda  başkan seçilecek. Eğer dört adaydan hiçbiri 276 oya ulaşamaz ise en çok oyu alan iki aday son, yani dördüncü  tura kalacak. Dördüncü tura katılan milletvekillerinin  yarısının bir fazlasının desteğini  alan aday  Meclis'in yeni başkanı olacak.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Meclis Başkanlığı için 'Saray' da mı devrede?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete