ÖSYM kendi personelini mülakatla seçecek!

ÖSYM, kendi alacağı personel alımı için yazılı sınav şartına gerek duymadı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığında Çalıştırılacak Yerli ve Yabancı Sözleşmeli Personel alım ilanı duyurusu ÖSYM’nin resmi sitesinden yayınlandı.

UZMAN PERSONEL ALINACAK

ÖSYM’nin yerli personel alım ilanı duyurusunda,Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığına sigortalı olarak istihdam edilmek üzere 17 adet sözleşmeli yerli uzman personel alınacağı açıklandı.

21 TEMMUZDAKİ GİRİŞ SINAVI SÖZLÜ USÜLÜ

Duyuruda, giriş sınavının sözlü usulü ile 21/07/2015 tarihinde Ankara’da yapılacağı ve aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edileceği belirtiliyor.

KPSS adayları memur olabilmek için yazılı sınavlara girmek zorundayken, ÖSYM kendi alacağı personel için sadece mülakat şartı sundu.

Muhalefet, Anayasa’nın eşitlik ilkesinin hiçe sayıldığını vurgulayarak sözlü sınav uygulamasına tepki gösterdi.

ÖSYM’nin uygulamasının her türlü şaibeye açık olduğunu söyleyen siyasiler bunun Anayasaya aykırı olduğunu belirtti. Millet Gazetesi’nin haberine göre AKP’li Naci Bostancı ise özel kriterler arandığı için ÖSYM’nin sözlü sınava yönelmiş olabileceğini öne sürdü.

SÖZLÜ SINAV İSTİSNADIR

CHP Milletvekili Levent Gök: Devlete girişte yazılı sınav esastır. Sözlü sınav istisnadır. AKP’nin kendi militan kadrolarını devlete yerleştirmek amacıyla yazılı sınavı dahi bertaraf ederek sözlü sınavla, mülakatla kendi yandaşlarını alma ve devlet kadrolarına doldurma girişimlerini biliyoruz. Böyle bir tablo kabul edilemez. Liyakatle ve herkes yazılı sınavı vermek koşuluyla ancak mülakatla alınabilir. Mülakat dahi tartışmalıdır.

HAKSIZLIK, HUKUKSUZLUK

MHP Milletvekili Alim Işık:
Sözlü sınav şartı demek AKP’li olan kardeşlere kapı açmak demektir. AKP’li olmayana devletin kapısı kapalı demektir. Milletimiz buna göre değerlendirecektir. Bu uygulamayı doğru bulmadığımızı ve yapılacak olan sözlü sınavda da tamamen siyasetin öne çıkarak, torpil mekanizmasının AKP’liler lehine çalışacağını söyleyebilirim. Bu memleketin evlatları arasındaki ayrımıdır, haksızlık, hukuksuzluktur.

PARTİ DEVLETİ PROJESİDİR…

HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü: Sözlü sınavın işe alımlarda tek amacı vardır: Benden olmayanı elemek, benden olanı seçmek. AKP’nin kendi kadro siyasetinin aynasıdır. Başka türlü göremeyiz. Her şeye rağmen, uğradığı bu ağır yenilgiye rağmen bir parti devleti oluşturma çabasının bir parçası sayıyoruz. Kaçınılmaz olarak AKP’den başka hükümet kurulduğu gün tüm bunların yargı önüne taşınması gerekecek.

ÖZEL KRİTERLER ARANIYOR

AKP Milletvekili Mehmet Naci Bostancı: Muhakkak sınavı yaparken ÖSYM’nin kriterlerine uygun bir tarzda eleman almaya çalışacaklardır. Genel, herkesin aynı şartlarda girmiş olduğu sınavların önemli ve hakkaniyetli olduğunu kabul edelim. Ancak kimi yerlere ilişkin özel nitelikler aranıyor. Bu yüzden mülakatlar giriyor devreye. Böyle bir mantıkla bu sınavı yapıyor olabilirler.

    :

    :

    :

    :

    "ÖSYM kendi personelini mülakatla seçecek!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete