Halaçoğlu o iddialara yanıt verdi

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün 'Baykal'a oy vereceklerdi' iddiasına Halaçoğlu'ndan yanıt gecikmedi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"ERDOĞAN- BAYKAL GÖRÜŞMESİ MİDEMİZİ BULANDIRDI"

Meclis Başkanlığı
seçimi tartışmaları sürüyor. Dün Deniz Baykal ve CHP'li Levent Gök'ün yaptığı "son turda CHP'yi destekleyeceklerdi" açıklamasını MHP Grup Başkanvekili Levent Gök bir kez daha yalanladı. MHP üzerinde büyük bir oyun oynandığını ve Türkiye'nin iki partili bir sisteme mecbur bırakılmaya çalışıldığını öne süren Halaçoğlu, Baykal için "sarayın adayı" yorumu yaptı. 

CHP'nin "Baykal'a oy vereceklerdi" iddiası için  "CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile görüştük ancak o görüşme 5 dakikayı geçmedi. MHP grubunun son turda  serbest bırakılacağına dair bir konuşmamız olmadı. " diyen Halaçoğlu, Gök'e 'Bahçeli ile görüşün' önesi yaptığını dile getirdi. 

"MUHTEMELEN BAHÇELİ, BAYKAL'IN ADAYLIKTAN ÇEKİLMESİNİ İSTERDİ"

Sorular üzerine Halaçoğlu, "muhtemelen Sayın Bahçeli ile görüşülseydi,  Baykal'ın çekilmesini isterdi herhalde" diyerek MHP'nin tavrının Baykal'dan kaynaklandığını vurguladı.


"ERDOĞAN- BAYKAL GÖRÜŞMESİ MİDEMİZİ BULANDIRDI!"

MHP'li Halaçoğlu, Baykal'a oy vermeme gerekçelerini şöyle anlattı:

"2002 yılında Baykal ile Erdoğan arasında gizli görüşmeler yapıldı. Livaneli yazdı geçen sütununda.  Orada meydana gelen çerçeve,  bugün Erdoğan - Baykal arasında yapılan görüşme herhalde midemizi bulandırmıştır. Bulandırmak zorundadır.  Hem Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlar içinde olmasından bahsedilirken, niye bu görüşme yapıldı? "

"HA BAYKAL, HA İSMET YILMAZ"

Halaçoğlu, "yani Baykal, Saray'ın adayı mıydı?" Sorusuna da "herhalde" yanıtı verdi. 

"Ha Baykal ha İsmet Yılmaz..." diye konuştu. 


"İKİ PARTİLİ DEVLET OYUNU OYNANIYOR"

"MHP üzerinde bir oyun oynanıyor. Bu oyunun başlangıcı Baykal'ın Erdoğan ile görüşmesiyle başlamıştır. Cumhurbaşkanı ile ne konuştular? Sadece iki partili bir devlet için operasyon mu yapılıyordu? Bunların açıklaması tam olarak yapılmadı" diyen Halaçoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"BAŞBAKANLIĞI MHP'YE BIRAKABİLEN KILIÇDAROĞLU, NEDEN MECLİS BAŞKANLIĞINI BIRAKMADI?"

"CHP de, MHP'nin  adayına destek olabilirdi. Başbakanlığı MHP'ye bırakabilen Kılıçdaroğlu, neden Meclis Başkanlığı'nı bırakmadı o zaman!"


"DİNSİZ, İNANÇSIZ PARTİNİN ADAYI..." DİYE BİZE YÜKLENECEKLERDİ...

Halaçoğlu sürekli MHP'ye yüklenildiğini, eğer MHP, Baykal'ı destekleseydi de AKP'nin ağzıyla şu yorumun yapılabileceğini kaydetti: 

"Biz eğer sayın Baykal’ı desteklemiş olsaydık, kamuoyunda şunlar yansıtılacaktı. Siz Baykal’ı seçtiniz, bir muhalif adı altında AKP’nin tabiriyle dinsiz bir partinin inançsız bir partinin adamını seçtiniz diye bize yükleneceklerdi."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Halaçoğlu o iddialara yanıt verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete