​O CHP Genel Başkan Yardımcısı o iddiaya cevap verdi

Meclis Başkanlık seçimi öncesinde CHP Genel Merkezinde milletvekillerine verilen basına kapalı iftarda "ben HDP'ye oy verdim" dediği öne sürülen CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik suskunluğunu bozdu.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"HDP'YE OY VERMEDİM, SADECE OY VERECEKLERE SESSİZ KALDIK"


Karşı Gazete'ye konuşan Özçelik, haberlerin doğru olmadığını söyledi. "HDP'ye bizden oy vereceklere karşı sessizliğimizi muhafaza etmemiz, yanlış anlaşıldı" dedi.

İşte Özçelik'in gazetemize yaptığı açıklama:

"HDP'ye oy vermedim. Yok öyle bir şey... Ben orada  'CHP olarak biz hep Türkiye'nin  ve demokrasinin kuruluşu açısından önemli görevler ifa ettik.' dedim. 'Bunlardan biri de AKP'nin düşmesini teminen, AKP'nin tek başına iktidarını bitirmeyi teminen  HDP'ye fazla yüklenmemiz oldu  ve adeta HDP'ye bizden oy vereceklere karşı da sessizliğimizi muhafaza etmemiz oldu bir nevi' dedim.

"SESSİZ KALMAMIZ, HDP'YE DESTEK OLDUĞUMUZ YORUMUNA NEDEN OLDU"

Çünkü CHP'lilerden bir kısmı,  bizim birkaç puan yüksek olmamız yerine HDP'nin barajı aşmasının  daha önemli olduğuna inandı. Ve buna CHP olarak böyle bir strateji yürütmemiz, o sessiz  kalma politikası bir nevi HDP'ye destek olduğumuz yorumuna neden oldu. HDP'ye destek lafını duyunca bunlar, orada kötü niyetli birileri,  zaten beni eleştirmeyi düşünen birileri bu iddiayı ortaya attı. Benim sözümün içinde "oy verdim" sözü yoktu kesinlikle. Böyle bir şeyi uydurabilmeleri üzüntü verici.

KILIÇDAROĞLU HABERLER İÇİN "SİYASETE HOŞ GELDİN" YORUMU YAPMIŞ

Bu  haberlerin ardından  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü de belirten Özçelik, Kılıçdaroğlu'nun iddialara inanmadığını ve kendisine sadece 'Hiç yüz verme bu haberlere,  siyasete hoş geldin diyeyim...' sözleriyle durum analizi  yaptığını vurguladı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​O CHP Genel Başkan Yardımcısı o iddiaya cevap verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete