ÖSYM, KPSS tercihlerinden 10 TL alacak

KPSS’ye girecek adaylar yarından itibaren tercih yapacaklar ancak bu kez adaylardan yerleştirme ücreti alınacak. KPSS adayları #10TLvermekistemiyoruz etiketiyle sosyal medyada kampanya başlattı.
2015/1 KPSS yerleştirme tercihleri 22 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM, 2015/1 tercihleriyle birlikte yerleştirme ücreti almaya başlayacak. 2014/2 yerleştirmesinde herhangi bir ücret tahsil etmeyen ÖSYM, bundan sonraki yerleştirmelerde 10 TL alacak. Ancak memur adayları 10 TL ücret ödemek istemiyor.

KPSS adayları sosyal medyada #10TLvermekistemiyoruz etiketiyle yaygın bir kampanya başlattı.

TERCİH YAPANDAN 10 TL EK ÜCRET!

Eğitimci-Yazar Zeki Kara, ÖSYM’nin memur yerleştirme sınavında 10 TL ücret uygulamasının başlamadan sona ermesi gerektiğini söyledi. Memurlar.net adlı internet sitesinde yayınlanan yazısında 10 TL ücret uygulamasının haksızlığını anlatan Kara, şu cümlelere yer verdi:  

“2015-1 merkezi yerleştirmede 13 bin 213 kadro yer almaktadır. 9 bin 95'i Sağlık Bakanlığı kadrolarıdır. Diğer kurumların alacağı memur sayısı çok azdır. Adaylar zaten mağdur durumdadır. Atanma umuduyla tercih yapacak ve 10 TL ödeyecek adayları daha fazla mutsuzluğa sevk etmemeliyiz.

10 TL tahsilatı, atanamayan memur adaylarını psikolojik olarak olumsuz etkileyecektir. 10 TL'yi ÖSYM'nin hesabına yatırırken, havale ve EFT ücretleri de çıkabilecektir. Atanma ihtimali olmayan ama yine de tercih yapmak isteyen adayın hevesi kırılabilir.

Yerleştirme işlemleri internet üzerinden yapıldığı için herhangi bir kırtasiye masrafı da olmayacaktır. Yani 10 TL ücret gereksizdir. Mülakatla atamalarda herhangi bir başvuru ücreti alınmamaktadır, merkezi yerleştirme de alınmamalıdır. ÖSYM'nin tercihler başlamadan 10 TL ücreti iptal etmesinde fayda vardır.”

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Bazı yurttaşlar da sosyal medyada #10TLvermekistemiyoruz etiketiyle tepkilerini dile getirdiler:

Bünyamin Yoldaş: #10TLvermekistemiyoruz devlet haraç almaktan vazgeçsin artık

Ahmet Polat: #10TLvermekistemiyoruz halktan haksız yere para almayı bırakın artık umut dünyasında yaşamak istemiyoruz #adalet istiyoruz

Emine Duran: #10TLvermekistemiyoruz verdiğiniz kadroya bakın 3853. Bir de 3 milyon adaydan utanmadan 10 TL para mı alacaksınız!

Özge Mert: #10TLvermekistemiyoruz hayatlarımızı çalan #Osym soygunculuğa da başlamış. Şaşırdık mı?!

Büşra Çakır: Neyin kafası bu ya… Niye tercih yapmak için para verelim sebep ne?

    :

    :

    :

    :

    "ÖSYM, KPSS tercihlerinden 10 TL alacak" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete