TEOG’da şok iddia!

TEOG Yerleştirmeye ilişkin esas puanların açıklanacağı gün Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), “1 soruya dava açıldı, sonuçlar sonra açıklanacak” duyurusu ortalığı karıştırdı.
Yerleştirmeye ilişkin esas puanların açıklanması idari mahkeme kararı sonrasına bırakılan TEOG’da sular durulmuyor. Bir çarpıcı iddia da Aktif Eğitim-Sen’den geldi.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, sonuçların açıklanmamasının mahkemeye verilmiş olan sorudan kaynaklanmadığını kaydetti. Bunun bahane olduğunu belirten Bahçe, “Dershanelerin dönüşümünü gerçekleştiremeyen MEB, mevcut haliyle TEOG sonuçlarını açıklasaydı 24 Haziran’dan itibaren özel okullarda kayıtlar başlayacaktı.

Sonra da dönüşümüne izin verilen okulların tamamı MEB’i mahkemeye verip haklı olarak mahkemeyi kazanacaktı. Bugün Gazetesi’nin haberine göre MEB aslında dönüşüm okullarının geciken iş ve işlemlerindeki beceriksizliğini, 1 milyon 200 bin öğrencinin sınav sonucunu geç açıklayarak belirsizliğe mahkûm edecek şeklinde faturalandırmış oldu” dedi.

ÖZELİ RAKİP GÖRÜYOR

MEB’in okullara yazı göndererek pek çok Anadolu Lisesi’nin kontenjanlarını 34’ten 40’a çıkardığını belirten Bahçe, “Devlet okulları bizim, özel kurumlar bizim değil ve rakip olarak bakıyor. Hatta bazılarını düşman olarak algılandığından, şu an rakip olan özel okullara öğrencilerin kaymasını engellemek için devlet okulların kontenjanlarını mevcut yasal düzenlemelere, kanunlara ve yönetmeliklere aykırı olarak artırdı” diye konuştu.

SÜRECİ ALT ÜST EDECEK

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca: Özel okullar ve devlet okullar dahil yerleştirme sürecini altüst edecek. Kaygılarımız acaba özel okullara kayıtların başlamış olmasıyla bu alanda özellikle temel liseler gibi dönüşüm süreci devam eden okullarla ilgili bir bekletme mi? Şu an binlerce öğrenci mağdur ve yerleştirme ile ilgili haber bekliyor. Bu sorunu her yıl yaşıyoruz.

TAM BİR ACEMİLİK

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: Bu MEB’e yakışmıyor. Tam bir acemiliktir. Madem davanın açıldığından haberdarsınız seyrini takip ederek bir takvim yayınlasaydınız. Milli Eğitim Bakanlığı maalesef bazı acemi bürokratlar tarafından yönetildiği için sonuç bu oldu.

    :

    :

    :

    :

    "TEOG’da şok iddia!" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete