MEB'i sıfırlayanlardan Yusuf Tekin canlı yayında rezil oldu

TEOG sınavında sıralamanın açıklanmamasıyla ilgili soruya pedagoglar üzerinden cevap veren MEB'lığı Müşteşarı Yusuf Tekin, bir sonraki soruda adeta şaştı kaldı.
TEOG sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından NTV'deki yayına katılan Müşteşar Yusuf Tekin, eleştirilerin odağı olan Milli Eğitim Bakanlığı ve sistemle ilgili merak edilen soruları cevapladı. 

Sorulara cevap vermede güçlük çeken Yusuf Tekin, bir çok konuda da eleştirilerin haklı olduğunu kabul etti. Milli Eğitim Bakanlığı ve eğitim sistemini savunmaya çalışan Tekin, 'sınavda dereceye giren isimlerin niçin açıklanmadığı' sorusuna cevap verirken adeta ters köşe oldu.

Sıralama konusunda sadece öğrencilerin değil, okullar, bürokratlar ve siyasilerin şehirlerindeki dereceleri öğrenmek için kendilerine baskı uyguladıklarını belirten Tekin, bu konuda pedagogların uyarılarını dikkate aldıklarını söyledi.



"Pedagojik açıdan psikologlarımız, rehberlik danışmanlarımız, pedagoglarımız öğrencileri daha bu yaşlarda bu türden sıralamalarla karşı karşıya bırakmanın doğru olmadığını söylediklerinden dolayı biz yüzdelik dilimlerle açıklamayı yeterli bulduk." 

Bu açıklama üzerine spiker Erhan Ertürk, "yani pedagoglara göre açıklamada sakınca var ama çocukları sıralama sınavına almakta sakınca yok" sözleri üzerine savunduğu tezde ters köşe olan müsteşar Tekin "haklısınız, doğru söylüyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

Sıralama sınavına kendilerinin ve pedagogların da karşı olduğunu belirten Tekin, "Türkiye koşullarında bunun uygulamak zorundayız" dedi. 

Programın diğer konuğu Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, müsteşar Yusuf Gültekin'in  sıralama konusundaki düşüncelerinin yanlış olduğunu ve  hiç birine katılmadığını söyledi. 
 

    :

    :

    :

    :

    "MEB'i sıfırlayanlardan Yusuf Tekin canlı yayında rezil oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete