close

'Beşir Atalay gelmesin'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hükümet kurma görevini aldıktan sonra AKP’nin heyetinde yer alacağı ifade edilen Beşir Atalay’a karşı çıktığı gündeme geldi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin hükümet kurma görevini aldıktan sonra AKP’nin heyetinde yer alacağı ifade edilen Beşir Atalay’a karşı çıktığı gündeme geldi.

Ahmet Davutoğlu’nun ise Bahçeli’nin tepkisi üzerine Beşir Atalay’ı heyetten çıkardığı belirtildi.

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, bugünkü yazısında AKP-MHP görüşmelerine ilişkin kulisleri aktardı.

“ÇOK ZULÜM ETMİŞ BİR İSİMDİR”

“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘çözüm süreci’nin baş mimarlarından AKP Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay’ı hiç sevmez” diyen Ahmet Takan, “Bahçeli’nin Atalay’a soğukluğu yalnızca çözüm süreci ile başlamamıştır. Atalay, aktif siyasete atılmadan önce Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü yaparken Ülkücü öğrencilere ve öğretim kadrolarına çok zulüm etmiş bir isimdir. Uyduruk gerekçelerle ne Ülkücü öğrencilerin Beşir Atalay tarafından üniversiteden atıldığını, atılmayanların ise öğrencilik hayatlarına ne zor şartlarda devam ettiğini ve tamamlandığını en iyi bilenlerdenim” açıklamasında bulundu.

“HEYETTE BEŞİR ATALAY’IN OLMASINI İSTEMİYORUZ”

“AKP-MHP arasında yürüyen kapı arkası diplomasisine gelelim” diyen Takan şu kulis bilgilerini aktardı:

“Görüşmeler, taraflar arasında eşitlik kurallarına göre yapılır. Davutoğlu, Hükümet kurma görevini aldıktan sonra MHP’ye resmi ve daha sonrası görüşmeler için 1 artı 3 formülünü önerdi. MHP heyet sayısında sıkıntı olmayacağını daha da fazla olabileceğini bildirdi. AKP’den resmi görüşmelere -düşünülen- katılacak olan heyetin isimleri istendi. MHP’ye gelen cevap; Davutoğlu ile birlikte Faruk Çelik, Taner Yıldız ve Beşir Atalay şeklindeydi. Devlet Bahçeli, Beşir Atalay ismine şiddetle karşı çıktı. Devlet Bahçeli’nin, ‘heyette Beşir Atalay’ın olmasını istemiyoruz’ tepkisi anında Davutoğlu’na iletildi. ‘Başbakan’ kabul etti ve Atalay’ı MHP’ye gidecekler listesinden çıkardı. Şimdi, AKP’de Bahçeli’ye sıcak gelecek isim(ler) aranıyor.”

“EN AZ 3 İCRACI BAKANLIĞIN MHP’YE VERİLMESİ KESİN GİBİ”

 Ahmet Takan, “Koalisyon görüşmelerinin (gayriresmi) kapı arkası diplomasisinde gelinen noktayı ise şöyle özetleyebiliriz” diyerek Bakanlık paylaşımına ilişkin söylentileri aktardı. Takan şunları yazdı:

“Bakanlık paylaşımında sayı olarak AKP’nin lehine yükselme oldu. Başbakan yardımcılığından sonra, Milli Eğitim, İçişleri, Kültür, AB’den Sorumlu Devlet Bakanlığı en az 3 icracı Bakanlığın MHP’ye verilmesi kesin gibi. Adalet Bakanlığı’nın kimde kalacağı konusunda kriz henüz giderilemedi. AA, TRT ve Basın Yayın Enformasyonun kendilerine bağlanması MHP’nin olmazsa olmazları arasında.”,

Kaynak: Ahmet Takan / Yeniçağ

    :

    :

    :

    :

    "'Beşir Atalay gelmesin'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete