Süleyman Demirel'e veda...

Türkiye siyaset tarihinin yarım asrında görev alan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, son yolculuğuna uğurlanıyor.
9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı hastaneden Güniz Sokak'a götürülmek üzere yola çıkarıldı.

Güniz Sokak'taki tören için bazı yollar kapatıldı. Yakınları ve sevenleri Güniz Sokak'a koştu.

Saat 07.45'te Süleyman Demirel'in naaşı Güniz Sokak'a götürülmek üzere hastaneden çıkarıldı.

DEMİREL'İN DOKTORU KONUŞTU

Demirel'in doktoru Aylin Cesur konuşma yaptı ve şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı'nın TBMM'nin beraber çalıştığı iki başkanı bu sebepten dolayı konuşacaklar. Sayın Cumhurbaşkanı'na şükranlarımızı sunuyorum. Size şu ana kadar şeref ve gururla hizmet ettim.

15 yılımızı birlikte geçirdiğimiz bu evde sizden çok şey öğrendim. Vicdanlı olmak gerektiğini, insan olmak gerektiğini, muhtaç olana yardım etmek gerektiğini, ne olursa olsun güne umutla başlamak gerektiğini, Türkiye'yi sevmek gerektiğini öğrendim. Sizden insanın birini öz babası gibi sevdiğini öğrendim.

Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin: Hiç unutmayacağız



Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin de konuşma yaptı:

Sayın Demirel için Türkiye sadece toprak değildi. Enerjiydi, sanayiydi, şeker fabrikalarıydı. Çağdaşlığın yolunun buradan geçtiğini savunurdu. Onun için Cumhuriyet ilkeleri önde gelirdi. Cumhuriyet nedir diye sorarsanız o benim.

İslamköy'den çıkıp beni Cumhurbaşkanı yapan Cumhuriyet'tir. Onu korumak için de ömrü boyunca çalıştı. Sayın Demirel'in liderliği sadece bu topraklarda değil tüm Orta Asya'daydı da. Batı da, Orta Asya da, Orta Doğu da ona saygı duyardı. Birlikte çalışmaktan, dostu olmaktan onurluyum. Sizi hiç unutmayacağız.

Merhum 9. Cumhurbaşkanı için bugün Başkent'te tören düzenlenecek. Cenaze saat 09:00'da TBMM'ye götürülecek. Burada bir tören yapılacak. Öğle namazını müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak.

    :

    :

    :

    :

    "Süleyman Demirel'e veda..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete