Tayin engeli yargıya taşındı

TBB, eşi serbest çalışan uzman doktorların eş durumundan tayin olabilmelerinin önünü kapatan yönetmelik değişikliğini yargıya taşıdı.
Türkiye Barolar Birliği (TBB), eşi serbest çalışan uzman doktorların eş durumundan tayinini engelleyen yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’a başvurdu.

Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde 4 Nisan 2015 tarihinde gerçekleşen değişiklik ile eşi serbest çalışan uzman doktorların eş durumundan tayin olabilmelerinin önü kapatıldı.

TBB, Anayasa’nın, “Ailenin korunması ve çocuk hakları”na ilişkin 41. maddesi ile “Kanun önünde eşitlik” başlıklı 10. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay’a başvurdu.

AİLE BİRLİĞİNE ENGEL

Dava dilekçesinde, uzman doktor olan eşleri ile “aile birliği kurmalarının” hayatları boyunca süresiz bir şekilde engellendiği ve Anayasa’da da kutsal sayılan aile birliklerinin dağıtılarak tamamen zedelendiği ifade edildi.

Dilekçede, “Sağlık Bakanlığı getirdiği düzenleme ile eşitlik ilkesine aykırı olarak, babası veya annesi serbest çalışan çocukların aile birliğini kurmalarını engellemektedir. Düzenleme aynı statüye sahip bakanlık personeli arasında eşitsizlik yaratmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Burcu Cansu | BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Tayin engeli yargıya taşındı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete