​"Altın kaplama tuvalet" polemiğine bilirkişi müdahalesi

"Saray'ın klozetleri altın mı?" sorusuna uzman yanıtı: "Klozet sarf malzemesidir ve her an değiştirilebilir olduğu için tespit etmek zordur!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

EY ERDOĞAN... SEN AÇIKLA!


Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki 'Kaç-Ak Saray'da altın kaplama tuvalet' polemiğine en akılcı çözüm önerisi, sarayın inşaatıyla ilgili süreci başından beri izleyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nden geldi...

"CUMHURBAŞKANLIĞI TÜM MALZEMELERİ TEK TEK, FATURASIYLA AÇIKLASIN!"

Karşı Gazete'ye konuşan Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanlığını'na "bütün malzemeleri kalem kalem faturaları ve markaları ile  birlikte kamuoyuna açık şekilde yayınlayın, belgeler üzerinden konuşalım!" diye seslendi.

"TUVALET KAPLAMASI HER AN DEĞİŞTİRİLEBİLİR, TESPİT ETMEK ZORDUR!"

Saray'da altın kaplamadan çok daha pahalı malzemeler kullanıldığını vurgulayan Candan, altın kaplama klozetin sarf malzemesi olduğu için "her an değiştirilebilir" olduğunu söyledi; "belgeler üzerinden konuşalım" çağrısı yaptı.

"SARAY'DA KULLANILAN  MALZEMELER, 'ALTIN'DAN DAHA DEĞERLİ!"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu  Başkanı Candan, gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:

”Sarayda altın kaplamadan öte altından daha değerli malzemelerin kullanıldığını yaptığımız araştırmalarda  daha önce açıklamıştık. Ancak altın klozet konusuna ilişkin, bunlar  sarf malzemesi ve  her an değiştirilebilir olduğu için  tespit etmek zordur. Cumhurbaşkanlığı iç dekorasyonda kullanılan bütün malzemeleri kalem kalem faturaları ve markaları ile  birlikte kamuoyuna açık şekilde yayınlasın, belgeler üzerinden konuşalım. Hep birlikte görelim  maliyetlerini, gerçek değerlerini,hangi ihale kapsamında alındığını ve tarihlerini ".

ERDOĞAN İLK KEZ SARAY HABERİNİ YALANLADI...

Erdoğan katıldığı bir yayında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'sarayda altın kaplama klozet var' iddiasını yalanlamış, "buyursun gelsin, Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde buraları dolaşsın, herhangi bir lavaboda, tuvalette acaba böyle altın kaplama bir klozet bulacak mı?

ERDOĞAN: "BULURSA, GÖREVİ BIRACAĞIM"

Bakın ben diyorum ki eğer böyle bir şey bulamazsa kendisi bu görevi bırakmaya var mı? Eğer bulursa ben Cumhurbaşkanlığı görevini bırakacağım. Bak bu kadar açık konuşuyorum. Bunu devletin televizyonundan haykırıyorum. Siyaset namusla yapılır, dürüst yapılır, adil yapılır." demişti.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
  • LEVENT BAYINDIR
    Namus, dürüstlük adalet ? LEVENT BAYINDIR - 1 Haziran 2015 Namus, dürüstlük adalet ? Adamın dili sürçtü herhalde.

:

:

:

:

"​"Altın kaplama tuvalet" polemiğine bilirkişi müdahalesi" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete