​HDP saldırılarının arkasındaki gücü açıkladı

HDP'li Kürkçü: "Makul şüpheli, AKP Özel Kuvvetleri!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Karşı Gazete'ye Adana ve Mersin'deki saldırılarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Partisinin binalarına gerçekleştirilen saldırıların arkasında AKP iktidarı olduğunu öne süren Kürkçü, "bu saldırılara karşılık verilmesini amaçlıyorlar, infial yaratıp, HDP'yi seçim öncesi kendi istedikleri zemine çekemeye çalışıyorlar' diye konuştu.  Kürkçü, "makul şüpheli AKP" dedi. Saldırılara ilişkin gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:




"HDP SALDIRISININ ARKASINDA AKP ÖZEL KUVVETLERİ VAR"

"Benim vardığım sonuç şu: Bu saldırı, Devlet kontrolünde ve Devlet kapasitesine sahip bir toplulukça yapılmış olmalı. Ben bunun adına 'AKP Özel Kuvvetleri' diyorum. AKP, HDP'yi bir çatışma çerçevesine oturtmaya çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın sistematik olarak partimize yönelik nefret dilini kullanması, kışkırtma, yaftalama, etiketlemesinin; partimizle şiddet arasında bağ kurma çabasının zehirli meyvesi bu saldırılar...  AKP'nin yürüttüğü  psikolojik savaşın maksadıyla yakından ilgili... Ben bu saldırılar için  AKP içindeki özel bir ekibi  suçluyorum."

"AKDOĞAN ORTADAN KONUŞMAYI TERCİH ETTİ"

Kürkçü, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın saldırılarla ilgili yaptığı açıklamayı da eleştirdi. Akdoğan'ın sözlerinin 'yetersiz' olduğunu vurgulayan Kürkçü, 'Akdoğan'ın saldırıları kınamaya yönelik sözleri sadece söylenmiş olmak için söylenmiştir. Ortadan konuşmayı tercih etmiştir. 'Bu saldırıların arkasında kim varsa hemen yakalanmalı ve adalete teslim edilmeli' demeliydi... Demedi.. Demek ki kendileri de bu süreçle ilgili." yorumu yaptı.

"MAKUL ŞÜPHELİ, AKP ÖZEL ÇETELERİ..."

"Makul şüpheli bence AKP Özel Çeteleri" diyen Kürkçü, partililerini sakin olmaya ve saldırıların bedelini AKP'ye sandıkta ödetmeye çağırdı.

HDP Mersin Milletvekili Kürkçü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İYİ Kİ KİMSE ÖLMEDİ..."

”Bu saldırıların  hedefinde besbelli bir mukâbeleye, karşılık vermeye, paralel saldırılara teşvik vardı.  Eğer amacına ulaşsaydı,  mesela yaralıların üçünün de hayatını kaybettiğini, insanların öldüğünü düşünün... Buradan çıkacak infiali başka yerlere kanalize etmeyi amaçlamışlardı.

HDP'yi kendi tayin ettikleri zemine çekme çabasıydı... Türkiye'de provokasyonların en az 50 yıllık tarihi var. Devlet yapmadığında da provokasyon olmuyor. Provokasyonu Devlet yapıyor! İnsanların hayatını kaybetmemesi en büyük tesellimiz."


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​HDP saldırılarının arkasındaki gücü açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete