Sami Menteş'in davasında şok detay ortaya çıktı!

Gazeteci Sami Menteş’in davasında delil getiren polisler, sahte delil üretmekten tutuklanmış.
Tutuklandığı dönemde ‘Dünyanın en genç tutuklu gazetecisi‘ unvanını alan Sami Menteş’in yargılandığı davada delil getiren polislerin, başka davalarda sahte delil üretmekten tutuklandığı ortaya çıktı.

Diken.com.tr'den Can Bursalı'nın haberine göre; Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) 18 Ocak 2013 tarihinde yapılan operasyon kapsamında ‘örgüt üyesi‘ olduğu iddiasıyla tutuklanan Sami Menteş, dokuz ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti. İlerihaber.org muhabiri Menteş’in yargılandığı davanın sekizinci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’ndeki 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada söz alan Avukat Günay Dağ, ÇHD operasyonunu yapan polislerden bazılarının Balyoz Davası’nda sahte delil üretmekten tutuklandığını açıkladı. Dağ, “Balyoz da sahte delil üreten polisler, bu operasyona da katılmışlar. Üzerinde böyle bir suçlama olan polislerin yaptığı operasyon sonrasında yargılama yapılıyor. Bu nasıl yargılamadır?” diye konuştu.

Dava, sanık sorgularının tamamlanması ve sanık avukatlarının taleplerinin değerlendirilmesi için 10 Kasım 2015 saat 11:00’e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Tutuklandığı dönemde ‘Dünyanın en genç tutuklu gazetecisi‘ unvanını alan ve dokuz ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen İlerihaber.org muhabiri Menteş’in, DHKP-C üyesi olduğu iddiasıyla 18 yıl 6 ay hapsi isteniyor.

Menteş ve beraber yargılandığı 28 kişi hakkında hazırlanan iddianamede parasız eğitim talebiyle yapılan YÖK karşıtı eylemlere katılması, tutuklandığı dönemde çalıştığı Yurt Gazetesi’nde yaptığı haberler için bilgisayarında bulunan fotoğraflar, gazetecilik faaliyeti çerçevesinde yaptığı telefon konuşmaları delil olarak sunuluyor.

Kaynak: Can Bursalı / diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Sami Menteş'in davasında şok detay ortaya çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete