Meğer üç kuruşa çalışıyorlarmış

Eylem yapan işçileri köşesine taşıyan Aldoğan, işçilerin sendikalar tarafından satılarak 3 kuruşa çalıştırıldığını ifade etti.
İşte o Yazgülü Aldoğan'un yazısı...

Seçime bu kadar az zaman kala önce otomotivin kalbi Bursa’da, dün de Kocaeli’nde işçilerin birbiri ardına işi bırakması ve eylem yapması, sanki dinci sağcı bir iktidarı devirmek ve yerine sol bir hükümet getirmek için işçilerin ayağa kalktığı Latin Amerika ülkelerini anımsatıyor ama alakası yok! İşçilerin eylemi tamamen duygusal. 

Tek kızgınlıkları yıllardır üyesi oldukları sendikanın onları satmış olması. Türk Metal, metal sektöründe yaptığı sözleşmelerde yüzde 10 civarında artış talep etmiş, ama en son Bosch Fabrikası’nda yüzde 65 zam almış.

Kıyamet bundan kopmuş. Renault, Tofaş, Ford gibi büyük fabrikalarda işin durmasının nedeni 7-8 yıllık işçilerin en fazla 1600 TL ücret alması. 

Bu eyleme kadar herkes bu kadar büyük fabrikalarda ve metal sektöründe işçilerin uygar koşullarda yaşayacak bir ücret aldığını sanıyordu, değilmiş!

Burası Almanya değil tabii, Türkiye.Sendika da sendika değil! İşçileri yıllarca ücret sendikacılığıyla oyalamış ama onu bile almamış. Dananın kuyruğu kopuyor. Hükümet de tam seçim öncesi, bir de işçinin üzerine gaz ve copla yürümek istemiyor ki müdahale etmiyor!

Kaynak: Yazgülü Aldoğan | Posta

    :

    :

    :

    :

    "Meğer üç kuruşa çalışıyorlarmış" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete