​DHKP-C’den HDP’ye saldırılarla ilgili flaş açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sinop mitinginde HDP’nin Adana ve Mersin’deki binalarına yapılan saldırı ile ilgili konuştu. Davutoğlu, “Bu saldırgan geçtiğimiz yıllarda DHKP-C’den tutuklanan bir terörist” demişti.
İçişleri Bakanlığı da bombacının kimliğinin güvenlik birimlerince saptandığını, bu kişinin 2007 yılında Ankara’da sol bir örgüte yönelik operasyonda tutuklandığını açıklamıştı.

Bu açıklamaların ardından DHKP/C’den yanıt gecikmedi. “Örgütümüzün, HDP binalarına yönelik saldırılarla HİÇBİR ilgisi yoktur” diyen örgüt kendi yayın organı halkınsesitv.com’da yaptığı açıklamanın bir kısma şöyle:

18 Mayıs 2015 tarihinde HDP’nin Adana ve Mersin il binalarına yapılan bombalı saldırılarla ilgili olarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu 21 Mayıs tarihinde yaptığı konuşmada saldırıları geçmişte DHKP-C davasından tutuklanan birisinin yaptığını söylemiştir. Kontra saldırılar bilinçli olarak örgütümüzle ilişkilendirilmeye çalışılmaktadır.

1- Örgütümüzün, HDP binalarına yönelik saldırılarla HİÇBİR ilgisi yoktur! Adana ve Mersin HDP il binalarına yapılan bombalı saldırılar, AKP tarafından örgütlenmiş kontra saldırılardır. AKP, Reyhanlı’da IŞİD’in 53 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırısını iftirayla devrimcilerin üzerine yıkmaya çalıştığı gibi bu alçakça saldırıyı da devrimcilerin üzerine yıkmaya çalışmaktadır. Bu iftiradan Türk, Kürt tüm halklarımız gerekli dersi çıkartmalıdır.

Kaynak: halkınsesitv.com

    :

    :

    :

    :

    "​DHKP-C’den HDP’ye saldırılarla ilgili flaş açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete