NYT: Erdoğan doğrulara giderek daha fazla düşman oluyor

Uluslararası Basın Enstitüsü’nün (IPI) ardından ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedefindeki Hürriyet gazetesine destek verdi.
Bugünkü başyazısını Erdoğan ve hükümet tarafından baskı gören basın kuruluşlarına ayıran New York Times, “Erdoğan, doğruların söylenmesine giderek daha fazla düşman oluyor” diye yazdı.

‘Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar‘ başlıklı başyazı, “Hayati parlamento seçimlerine iki hafta kala, Türkiye’de gerilim yükseliyor.

"SİYASAL SÜRECİN VAHŞİCE MANİPÜLE EDİLMESİ..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalifleri, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kazanmasının garantiye alınması için yeni bir baskı sürecinin başlamasından korkuyor. Siyasal sürecin vahşi şekilde manipüle edilmesi ise ciddi bir hata doğurabilir” ifadeleriyle başlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkan olması için hayal ettiği Anayasa değişikliği için AKP’nin parlamentoda en az 330 sandalye kazanması gerektiğini hatırlatan New York Times, 2011 seçimlerinde partinin 326 milletvekilinin parlamentoya girmeye hak kazandığını hatırlatıyor.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "NYT: Erdoğan doğrulara giderek daha fazla düşman oluyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete