​PKK seçim arefesinde niye asker kaçırdı?

TSK'nın verdiği bilgiye göre Muş'ta, 18 Mayıs günü, biri Jandarma Uzman Onbaşı olmak üzere iki kişi, PKK tarafından kaçırıldı..
KARŞI GAZETE | ÖZEL

PKK, SEÇİME 20 GÜN KALA NEDEN ASKER KAÇIRDI?


Karşı Gazete, seçim öncesi kritik önem taşıyan bu gelişmeyi Stratejik Araştırmacı ve MHP Iğdır  Milletvekili Sinan Oğan'a sordu. Asker kaçırma olayının "beklenen" bir gelişme olmadığının altını çizen Oğan, olayın arkasında yer alabilecek 3 farklı odağı da işaret  etti...

Oğan, şöyle konuştu:

"HDP, BATI'DAKİ SEÇMENİ ÜRKÜTMEK İSTEMİYOR..."

"Bir defa beklenen bir gelişme değil... Normal şartlarda HDP, Batı'daki daha ürkek sayılabilecek seçmeni ürkütmemek için bu tür PKK faaliyetlerini kabul etmediğini, şiddetle bu eylemlere karşı çıktığını ifade ediyor...  Ama unutmamak lazım ki HDP'nin 6-7 Ekim'de daha birkaç ay önce kendi adıyla yaptığı bir sokağa çıkma  (Kobani ) çağrısı da var.

HDP BİNALARINDA BOMBA, MHP'YE SALDIRI, ASKER KAÇIRMA...

Yani 'HDP'nin şiddetle işi olmaz'  demekte zorlanıyorum...  PKK ile arasına mesafe koymadı ama bu süreçte oy kaygısı ile bir hassasiyet içinde gibi duruyor... HDP binalarında bomba patladı, üniversitelerde ülkücüler ile PKK/ HDP'liler karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor.  Sürekli olarak bir provokasyon var. Bunlar özellikle bizim sağduyulu tavrımız neticesinde tutmadı.  Ağrı'da da benzer bir olay yaşandı.

"PKK, ASKERE 'IŞİD VARİ' VAHŞİCE BİR EYLEM YAPARSA..."

Acaba asker kaçırılması, yeniden seçim öncesinde PKK terör örgütü ile askerin karşı karşıya getirilmesi amacıyla yapılan bir çalışma mıdır? Belki bu aşamada bir şey olmaz ama PKK yarın eğer askerlerimize yönelik IŞİD vari, vahşice bir eylem içinde olursa, kamuoyuyla bunu paylaşıp, toplumun tepkisini çekerse bunun karşısında ne PKK ne HDP durabilir. Çok tehlikeli bir oyun olarak görüyorum...

KANDİL İLE HDP ARASINDA AYRILIK MI VAR?

Bu eylemi  kim yapar? Arkasında kim olabilir?

Bir, Kandil yapabilir. Çünkü HDP'nin kendi kontrolünden çıkıp Barzani kontrolüne girmesini istemiyor. Kandil, böyle bir tehlike görüyor. Bu AKP'nin de istediği bir şey. Bu gidişattan rahatsız olan ve böyle bir tehdit gören Kandil, farklı kanatlarını devreye sokup bunu yapmış olabilir.

YABANCI İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ Mİ?

İkinci ihtimal, yabancı ülkelerin istihbarat örgütlerinin seçim öncesi ülkeyi karıştırmak istemesi olabilir.

BİR İHTİMAL DAHA VAR...

Üçüncü ihtimal de; ortalık karışırsa, kim oy alacaksa, o karışma kime yarayacaksa, hangi partinin oyu artacaksa,  o karıştırmış olabilir.  Sebep, sonuç ilişkisi bizi doğru noktaya götürür."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​PKK seçim arefesinde niye asker kaçırdı?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete