Yandaş sendikacılığın ödülü Bakanlık mı?

Hükümete ‘biat’ etmiş sendika olarak bilinen Memur-Sen’in genel başkanı başarılı(!) sendikacılığının karşılığı olarak milletvekili adayı yapılmakla kalmadı…
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, AKP’den Ankara 1. bölgeden 2. sırada milletvekili adayı gösterildi. 1. Sıra zaten Yalçın Akdoğan’a ait. Türkiye Politikasını bilen isimler 2. sıranın ancak Bakanlık için hazırlananlara verilecek kadar önemli olduğunu ifade ediyorlar.

KULİSLERİN YENİ ‘ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI’
Ankara kulislerine göre Ahmet Gündoğdu, tebrikleri kabul etmeye başlamış bile. Ancak tebrikler milletvekilliği için değil, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı için. Faruk Çelik 3. dönemi olduğu için parti tüzüğü gereği milletvekili adayı değil. Onun yerine bakanlık koltuğuna Gündoğdu’nun oturtulması bekleniyor.

‘ZAMCIK’ BAŞARISI BAKANLIĞA TAŞIYACAK

AKP tarafından bakınca; Ahmet Gündoğdu’nun bakanlığı hak ettiğini düşündürecek iki önemli başarısı var. Birincisi; Gündoğdu döneminde Memur-Sen çok büyüdü ve toplu sözleşme masasına oturma hakkını elde etti.

İkincisi; bu hakkı kendi üyeleri dâhil olmak üzere memurları satmak için kullandı. Memur-Sen hükümetle 2014 yılı için 123 TL seyyanen artış ve 2015 yılı için yüzde 3 artı 3 şeklinde anlaştı.

123 TL artış en düşük maaşlı memur için yüzde 6, en yüksek maaşlı memur için yüzde 2 zamma denk geliyor. Oysa 2014 yılı enflasyonu yüzde 8’in üzerinde çıktı. Kaybın 2015’te de devam edeceği görülüyor. Enflasyonun yüzde 6’nın üstünde çıkacağı kesin.

Gelmekte olan ekonomik kriz ortamında AKP hükümetinin toplu sözleşmeyi bahane ederek zam yapmayacağını öngörmek zor değil.

Bu gelişmeler Gündoğdu’nun başarı hanesine yazılmış olacak ki 2. Sıradan aday yapılıyor ve çalışanları sömürme başarısı değerlendirilerek hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değerlendirilmesi yapılıyor.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Yandaş sendikacılığın ödülü Bakanlık mı?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ