​Abdullah Gül’den Erdoğan’a jet yanıt!

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ermenistan maçı” eleştirisine cevap verdi.
Açıklamanın ikinci kaynak vasıtasıyla yapıldığını hatırlatan Gül “Bir yanlış anlaşılma olmuştur” diye konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Ak Saray’da tarihçileri ağırlamış, yemekte 2008 yılında Ermenistan maçını izlemeye giden 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilişkin serzenişte bulunmuştu.

Yemeğin konuklarından yazar Mustafa Armağan, yemekle ilgili “Sayın Erdoğan, gerek Putin’in açıklamasına yönelik gerek diğer parlamentoların yaklaşımlarına karşı net şekilde Türkiye’nin tavrını ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca tarihçilerin bu konuda yapacağı çalışmaların önünü açacağını, Genelkurmay’ın askeri arşivlerini açmaya hazır olduklarını da bildirdi.

Türkiye’nin bu konuda sakınacak, çekinecek bir durumunun olmadığını dile getirdi. Bir önceki Gül dönemine ilişkin eleştiri ve serzeniş yakaladım.

Sayın Gül’ün Erivan’a gidip maç seyretmesi gibi yaklaşımların ‘ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdiğini ve bizim üzerimize gelmeyi sağladığına’ vurgu yaptı.

Bursa’da yapılan maçtan sonra bir sonuç çıkmadığını ifade etti; ‘Ortalığı yumuşatmaya çalışarak işin içinden çıkamayız’ dedi. Erdoğan, Rusya Federasyonu’nun Moskova’da 9 Mayıs Zafer Bayramı’nın 70. yıldönümü vesilesiyle düzenleyeceği törene katılmayacağını, Türkiye’nin törende büyükelçi veya maslahatgüzar düzeyinde temsil edileceğini konuklara ifade etti.”
demişti.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Abdullah Gül’den Erdoğan’a jet yanıt! " hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ