Davutoğlu Kılıçdaroğlu’nu yine ‘dinlemedi’

Ahmet Davutoğlu CHP'nin vaatlerini eleştirip salondan ayrıldı. Daha sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu ise sert sözlerle hükümete yüklendi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26′ncı Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi.Toplantıya Başbakan Ahmet Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Başbakan Davutoğlu yaptığı konuşmanın ardından Kılıçdaroğlu’nu dinlemeden yine salondan ayrıldı. Kılıçdaroğlu’nun hedefinde ise AKP’nin tarım politikaları vardı.

KEMAL DERVİŞ İLE ELEŞTİRDİ

Toplantıda İlk sözü alan Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP liderini isim vermeden eleştirdi. CHP’nin seçim vaatlerinin “uygulanamaz” olduğunu savunan Davutoğlu rakibini “Kemal Derviş” ile eleştirdi.

Davutoğlu “Çiftçilere desteğin kaldırılmasını Kemal Derviş planlıyordu, biz iktidarı alınca tarıma tüm teşvikler kaldırılmıştı. Çiftçilerimize bakışı belli olan bir zihniyet. Dışardan bakan yapılması planlanan Kemal Derviş” diye konuştu.

CHP, DERVİŞ’E TEKLİF GÖTÜRMÜŞTÜ

Geçtiğimiz ay CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş’e olası bir CHP iktidarında Ekonomi Bakanı olmayı teklif etmişti.

KILIÇDAROĞLU’NU YİNE BEKLEMEDİ

Kürsüden Kılıçdaroğlu’na eleştirilerde bulunan Davutoğlu’nun; geçtiğimiz hafta yapılan TOBB toplantısında olduğu gibi, konuşmasını bitirdikten sonra salondan ayrıldı. Davutoğlu salondran ayrılırken CHP lideri ile tokalaştı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SERT ELEŞTİRİLER

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise hükümete sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu “Az önce Başbakanı dinledik. Sayın başbakana göre sorunumuz yok. Çiftçilerin durumu da iyi. Ama ben alanda öyle görmüyorum, sorun var. Ben gençliğimden de hatırlıyorum. Çiftçiler hayatından memnundu. Bana şu edebiyatı kimse yapmasın: Eskiden destek yoktu, biz geldik destekleri başlattık.” diye konuştu.



Hükümetin hazırladığı programdan örnek veren Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Zeytinyağına AB’de destek: 1.35 Euro (400 kuruş), Türkiye’de 70 kuruş. Hollanda Konya’dan küçük doğru. Konya’dan küçük bir devlet 112 milyar dolar ihraç yapıyorsa devasa Türkiye neden 14 milyarda kalıyor? Hollanda’nın ekonomik büyüklüğüne bakalım. Dünyadaki ilk 20 ülke arasında 18. Sırada. Türkiye 19. Sırada. Neden? Bir Allah’ın kulunun çıkıp anlatması lazım.

Bağımsız bir kuruluş anket yapmış 26 ilde. Çiftçilere “Geçinebiliyor musun?” diye soruyorlar. Çiftçilerin yüzde 65’i “geçinemiyoruz” diyor. Manisa’daydım. Çiftçilerle konuştum. Üzüm üreticilerinin çektiği sıkıntıları biliyorum. Bir yıl önce 5 lira fiyat verdikleri üzüme bir yıl sonra 2.5 lira fiyat veriyorlar.

Ben ülkede herkesin alın terinin karşılığını almasını istiyorum. Nokta. Çiftçi ne yapıyor? Ekmiyor. Zarar ediyorum diyor. Ermenek’te bir kadının söylediğini asla unutmuyorum: ‘’Eskiden tarım vardı. Tarımı bitirdiler. Kocalarımız yeraltında madene mecbur kaldılar. Şimdi bizlere kim bakacak. Onlar öldü’’

“ÇİFTÇİ KÖYLÜNÜN EFENDİSİDİR EYVALLAH”

“Çiftçi köylünün efendisidir eyvallah. Birini efendi yapmak istiyorsan önce onun alın terinin karşılığını vereceksin. Birine muhtaç etmeyeceksin. İthalat oluyor. Sayın genel başkan ithalat istemiyoruz dediğinde salondan alkış koptu. İthal bir anlamda bizim çiftçimize karşı şantaj unsuru olarak kullanılıyor. 2003-14 devletin resmi rakamları Türkiye’nin tarım ve gıda ithalatına ödediği para 350 milyar.

44 milyar lira sadece 2014’de ithal ettiklerimiz. Bunun yarısını bizim çiftçilerimize ödeselerd 103 ülkeden tarım ürünü ithal ediyoruz. Türkiye iyi yönetilseydi bu tablo tersine olurdu. Sanıyorlar ki biz gidip çiftçi ile konuşmuyoruz. Biz sadece oturup ahkam kesiyoruz. Hayır arkadaşlar.

Çiftçiye de ziraat odalarına da gidiyoruz. Don olunca önceden haber veriyormuşuz. Zaten yapmak zorundasın. Meteoroloji senin elinde. Haber verdin de ne oldu. Zarar olmadı mı? Oldu. Sen bana o zararı nasıl karşılayacaksın onları söyleyeceksin. Buğday üretilirken neden ithal ediyorsun? Samanı, arpayı, pamuğu anlamak mümkün mü?”

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu Kılıçdaroğlu’nu yine ‘dinlemedi’" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ