Hakimden skandal MİT iddiası

İstanbul Anadolu Adliyesi Hakimi Zafer Uygun, hakim ve savcıların görüşlerini paylaştığı adalet.org isimli sitede skandal bir iddiayı dile getirdi.
Uygun, “Ankara ve İstanbul Sulh Ceza hakimleri tarafından hakim ve savcı odalarına 2 bin adet böcek yerleştirilmesi için MİT’e izin verildiği konuşuluyor.

Eğer böyle bir şey varsa hukukun ölümünden değil kararı veren ve uygulayanlar için ‘şerefsizlikten ve onursuzluktan’ bahsedilebilir”
iddiasında bulundu.

BEKLENEN ŞEY…

Hakim ve savcıların görüşlerini paylaştığı adalet.org isimli sitede çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İstanbul 76. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Zafer Uygun, sitede “Beklenen şey” başlığı altında, “Artık hukukun bir önemi kalmadı.

Ankara ve İstanbul Sulh Ceza hakimleri tarafından hakim ve savcı odalarına 2000 adet böcek yerleştirilmesi için MİT’e izin verildiği konuşuluyor.
Eğer böyle bir şey varsa hukukun ölümünden değil kararı veren ve uygulayanlar için ‘şerefsizlikten ve onursuzluktan’ bahsedilebilir. Yapılıyorsa…” mesajını paylaştı.

Uygun’un bu iddiası, hakim ve savcıların tepkisine neden oldu.

HER ŞEYİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ

İşte bu iddiaya verilen tepkiler:

Savcı Ünal Ulus: Her şeyin çivisi çıkmış, onu da yaparlar.. Hem böcek koyarlar hem de o yaptıklarından bile sorumlu tutarlar…

Savcı Evren Özmen: Yeni Türkiye, abartıyı, bile normal gördürüyor. İşler, hayra yormayacak kadar keyfi devam ediyor.

Savcı Sabir Çelik: Hakim hakime bunu yapar mı? Yapar hep yaptı, böyle giderse yine yapar.

Hakim savcıya kelepçe takılıyorsa, istihbarat devletini oluşturmak da normaldir

Hakim Zafer Uygun, gelen yorumlara ise şu yanıtları verdi:

“Tırlarla silah taşıma hukuksuzluğunu (beceriksizliğini) ‘onlar insani yardım malzemesiydi, battaniyeydi, çocuk mamasıydı’ yalanıyla (onursuzluğuyla) savunmak, üstüne bir de silah kaçakçılarını yakalayan yargı mensubu ve kolluk görevlilerine kelepçe takmak rutin bir uygulama olduğuna göre istihbarat devletini oluşturmak da normaldir.

Şu an MİT, jandarma ve emniyet önleme dinlemesi yapma yetkisine kanunen hala sahip mi? Evet.

Yasa yürürlükte ve hiç değişmedi. Ama su an sadece MİT bunu kullanabiliyor. Adli dinleme yetkisinin son perişaniyetini hepiniz biliyorsunuz zaten.

Adli dinleme fiilen neredeyse yasak, ama MİT için şu an her şey mubah. Alenen insan öldürüp asit kuyusuna atsalar başbakandan soruşturma izni gerek… Yeni Türkiye…

Hukukun olmadığı bu Türkiyeyi yeni HSYK’nin güvencelerine borçluyuz. Meslektaşlarımızdan bir kısmı ‘hukukun üstünlüğünü’ haykırmak ve talep etmek yerine bahaneler tanrısına tapmaya ve bir kısım insanlara oh çekmeye devam etsinler.

Yakında herkes ağladığında geç olacak ve ‘herkes kör diye bari ben de şaşı olayım’ derken kör ve şaşılara yol gösteren bir ‘gören’ kalmayacak.. ”

Kaynak: Asuman Aranca / Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Hakimden skandal MİT iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete