Berkin Elvan ve uçurtması sakıncalı bulundu!

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü, 2. Çanakkale Çocuk Bienali'nde sergilenen çalışmalarda yer alan "Berkin ve Uçurtması, Berkin Elvan Ölümsüzdür" ifadelerini pedagojik olarak 'sakıncalı' buldu.
Çanakkale’de bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 2’nci Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali ile ilgili Çanakkale Belediyesi’ne resmi yazı gönderen İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, bienalin ilkokul 3’üncü sınıf çocuklar tarafından izlemesinin pedegojik olarak uygun bulunmadığını ifade etti.

Evrensel'den Seçkin Sağlam'ın haberine göre, bienaldeki bazı videolardaki “Yaşasın Halkların Kardeşliği”, “Artık bu duruma son vermeliyiz, artık hakkımızı aramalıyız, yürüyün arkadaşlar”’ ve “Berkin ve Uçurtması”, “Berkin Elvan Ölümsüzdür” ifadelerini olumsuz olarak bulduğunu ifade etti.



1 Kasım 2014-24 Nisan 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen hazırlık çalışmalarının ardından 9 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında organize edilen 2’inci Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali şok bir tepki ile karşılandı. Merkez ilçede bulunan ilkokulların 3’üncü sınıf öğrencilerinin bienal sergisini gezmelerinin istendiğini ifade eden ve bienal açılışına bizzat katılan İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, 5 Mayıs tarihli yazılarında ile öğrencilerimizin 2’nci Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali sergisini gezmeleri uygun görüldüğünü ancak bundan vazgeçtiklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Memiş imzası ile Çanakkale Belediyesi’ne gönderilen yazıda “9 Mayıs 2015 tarihinde açılışı yapılan Bienal sergisine katıldığımızda 1’inci katta ‘Barış Yapan Parkalar’ videosunda ‘Yaşasın Halkların Kardeşliği’ ifadesi, yine 1’inci kattaki video odasında ‘Teneffüs’ videosunda ayağa kalkan genç ‘Artık bu duruma son vermeliyiz, artık hakkımızı aramalıyız, yürüyün arkadaşlar’ sözleri, 2’nci katta Deniz Ocal Stop Motion Atölyesi Videosunda ‘Berkin ve Uçurtması, Berkin Elvan Ölümsüzdür’ yazısı ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerinin pedegojik olarak yaş gruplarına uygun olmadığından öğrencilerimizin bienal sergisini gezmeleri uygun görülmemektedir” dendi. Yazıda ayrıca, “Yukarıda bahsedilen videolardan ifade, sözler ve yazılar çıkarıldığı takdirde, ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerimizin bienal sergisini gezmelerine müdürlüğümüzde izin verilecektir” dendi.

Kaynak: Seçkin Sağlam / Evrensel.net

    :

    :

    :

    :

    "Berkin Elvan ve uçurtması sakıncalı bulundu!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete