close

Kenan Evren'in cenazesine kimler katıldı?

Evren'in cenazesine hükümetten ve siyasi partilerden katılım olmadı.
2 Eylül askeri darbesinin lideri 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren' için Genelkurmay Karargahı’nda yapılan askeri törene hükümetten ve siyasi partilerden katılım olmazken, Kuvvet komutanları törende tam kadro yer aldı.

MEHMET AĞAR VE IŞIK KOŞENER

Basın mensuplarının alınmadığı Genelkurmay Karargahın'daki törene kuvvet komutanları dışında Susurluk davasında mahkûm olan ve 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin davanın bir numaralı sanıklarından Mehmet Ağar, 28 Şubat 'post-modern darbesi' davasında mahkum olan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve internete düşen ses kaydında 7 askerin şehit olduğu dost mayınıyla ilgili sözleriyle gündeme gelen ardından görevinden istifa ederek emekliye ayrılan 27. Genelkurmay Başkanı Işık Koşener katıldı.

Geçirdiği bir operasyon için istirahatı devam eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel cenazeye katılamadı. Özel’e Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet etti.

TSK taziye mesajı yayımladı

Cenaze programına ilişkin açıklamayı da Genelkurmay Başkanlığı yaptı. TSK’nın internet sitesinde Kenan Evren’in ölümüyle ilgili “Vefatlarımız” bölümünde bir taziye mesajı yeraldı.
 
Ancak siyasi partilerden taziye mesajı yayınlayan olmadı. CHP , MHP ve HDP cenaze töreninde olmayacaklarını açıkladı.

80 darbesinin mimarı ve Türkiye ’nin 7. cumhurbaşkanı Kenan Evren, geçen cumartesi tedavi gördüğü GATA’da 98 yaşında hayatını kaybetmişti.

Kaynak: T24

    :

    :

    :

    :

    "Kenan Evren'in cenazesine kimler katıldı?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete