Celal Doğan'dan polise: Rekabete limon olmayın

HDP Gaziantep 1'inci sıra milletvekili adayı Celal Doğan, Türkiye'de polisin objektif olduğu sürece olayların büyümeyeceğini söyledi.
HDP milletvekili adayları, cumartesi günü kente gelecek olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın düzenleyeceği mitinge ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Halkı mitinge davet eden HDP milletvekili adayı Celal Doğan, dün Gaziantep Üniversitesi önünde çıkan, 5 öğrencinin yaralandığı, 12 öğrencinin gözaltına alındığı gerginliğe ilişkin soruları yanıtladı.

"12 KİŞİYİ GÖZALTINA ALMIŞTIR"

Gaziantep Üniversitesi kampüsü önündeki meydanda bazı siyasi partilerin stant açarak broşür dağıttığını HDP'li gençlerin de aynı çalışmayı yaptığını belirten Celal Doğan, "Sadece HDP değil birkaç siyasi partinin stant açtığı bölgeye dün çevik kuvvet ciddi bir kuvvet yığdı.

Yöneticilerimizin herhangi bir müdahale olmaması, gerginlik yaşanmaması için ısrarına rağmen polis orada grupların dağılması sırasında tek bir kesime gaz sıkmış, 12 kişiyi gözaltına almıştır.

Biz iyi niyetli yaklaşmak istiyoruz ve orada alınan tedbirin amacını açtığını söylüyoruz"
dedi.

Polisin yanlı davranmamasını ve objektif olmasını isteyen HDP'li Celal Doğan şöyle konuştu:

"Polis Türkiye'de objektif olduğu müddetçe olay anında kapanır ve büyümez. Birimlere tavsiyem polis yanlı davranmamalıdır.

Geçmişten binlerce örnek sayabilirim. Yapılan yanlı davranışlarda belli grupların nasıl palazlandığını onların sonra hangi cinayetlerde mahkum edilecek noktaya taşındıklarını gördük. O dönem Türkiye'de kapanmalıdır.

"TÜRKİYE'DE POLİS NORMALLEŞTİKÇE..."

Polise yardımcı güç yoktur artık. Polis bir ekibi tutup diğerini karşısına almamalıdır. Türkiye'de polis normalleştikçe Türkiye demokrasisi eksiksiz normalleşecektir. Olay olmayacaktır.

Biz Gaziantep'te olayların olmaması açısından tüm gayretimizle asayiş ve güvenliğin yanındayız. Bizim diğer siyasi partilerle diyalog ve rekabetimizde bir rahatsızlık söz konusu değil. Çağrımız güvenliği yönetenlerin bu rekabete limon olmamalarıdır."

Kaynak: CnnTürk

    :

    :

    :

    :

    "Celal Doğan'dan polise: Rekabete limon olmayın" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete