AOÇ arazileri halkındır

Mimarlar AOÇ'deki ALA tesislerinin milletvekillerinin kullanımına verilmesine "AOÇ'de ayrıcalıklı kullanım olamayacağı şeklinde yorumladı.
Atatürk Orman Çiftliği arazileri içerisinde bulunan Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ALA tesislerinin TBMM'ye devredilerek milletvekillerinin kullanımına açılmasına mimarlar  tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı  Tezcan Karakuş Candan "AOÇ arazileri Atatürk'ün vasiyeti ile halkın kullanımına
bırakıldı.

 


Oradaki tüm arazilerin kullanımının kamusal kullanım olmasızorunluluktur. Sosyal tesisler halka açılmalıdır.Kaçak saraya yakın olan bu tesisin TBMM'ye devredilmesi çok manidar " dedi.

AOÇ ARAZİSİNDE AYRICALIKLI KULLANIM OLMAZ

Atatürk Orman Çiftliği 'nde 38 dönümlük  ASKİ Genel müdürlüğüne sosyal tesis olarak kiralanmış olan yerin milletvekilleri tarafından kullanılmasıiçin TBMM'ye devredilmesine, "bu bir ayrıcalıktır" diyen Candan şöyle devam
etti.

"AOÇ arazisi içerisinde olan sosyal tesislerde, yürüyüş yolları, teniskortları, restaurant kafeterya ve yüzme havuzu bulunuyor.Bu tesislerinkullanımının  milletvekilerine  verilmesi, Atatürk'ün vasiyetinede, şartlı bağışına da ,AOÇ 'nin kuruluş ilkelerine de aykırıdır.
 

Protokolun iptali için dava açacağız.AOÇ arazisindeki sosyal tesisler halka açılmalıdır.Bugün Ankaralıların nefes alacak yerleri , çocuklarını götürecekleri bütünlüklü açık ve yeşil alanlar yoktur.Yoksul çocukları yüzme havuzunu görmesi bile hayalken,burası  sadece milletvekillerinin kullanacağı bir alan olamaz.

HALKA AÇILMAK ZORUNDADIR

AOÇ'nin   kuruluşunda  da yüzme havuzu, lokantalar vardı. Şimdi burasının ayrıcalıklı bir sınıf yaratma yaklaşımıyla milletvekillere verilmesini doğru bulmuyoruz. Restaurantından, kafeteryasına, yüzme havuzuna, yürüyüş alanlarına ve tenis kortlarına kadar herşey halka  açılmak zorundadır.

Orası bize aittir. Çünkü orası AOÇ arazisi. Cumhuriyetin eşitlikci değerlerine ve Atatürk'ün vasiyetine aykırı bu durumun iptal edilerek  tesislerin halka açılarak kamusal kullanımı için dava açıyoruz.Vasiyete aykırı bu tutuma yönelik tüm milletvekilerine  ve  meclis personeline  gerekli duyarlılığı
göstermesi içinde çağrı yapıyoruz."
 

    :

    :

    :

    :

    "AOÇ arazileri halkındır" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete