TBMM Gökçek'in elindekini aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin içinde spor salonu, restoran ve yüzme havuzu bulunan Ala Yaşam Merkezi adlı tesisleri artık TBMM'nin elinde...
Burcu ORAL EVREN | ÖZEL HABER

Meclis'te milletvekilleri ile birlikte personelin ve davetlilerinin yararlandığı Bahçe Restoran kapandı. Kalabalık olduğu ve güvenlik açığı yarattığı öne sürülen bu restoran yerine, artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden geçen Eylül'de devralınan  Âlâ Yaşam Merkezi kullanılacak.

TBMM'de askerin güvenliği sağladığı dönemde 'tabur' olarak anılan ancak orduevleri  ile aynı sistemi uyguladığı için türban ve sakalla- milletvekili olunsa  dahi - yararlanılamayan restoran, askerin Meclis kampusü  dışına çıkarılması  sonrasında sakal ve türbanla da girilebilir hale gelmişti.

TAMAMINI KAPATMA KARARI

Fakat askerin elinde bulunduğu dönemde 'vekillere ayrı yer' uygulaması olmayan restoranda bu kez de personel dar bir alana sıkıştırılmış, bahçenin en güzel yeri milletvekillerine ayrılmıştı.

Vekil eşlerinin sık sık  gün yapmasından ve kalabalıktan şikayet eden Meclis yönetimi ise personelin konuklarının da dışarıdan isim yazdırarak, yemeğe gelmesi nedeniyle güvenlik endişesi yaşandığını  gerekçe göstererek, restoranı tamamen kapatma kararı aldı.

TBMM, GÖKÇEK'TEN ALDI...

Meclis yönetimi, hem personelin hem de milletvekillerinin kullanacağı TBMM Kampusü dışında ve daha büyük bir yer arayışına girdi. Geçen Eylül ayında  Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Beştepe Âlâ Aile Yaşam Merkezi'nin  TBMM'ye devredilmesi ile sorun çözüldü.

İçinde restoran ile birlikte spor tesisleri ve yüzme havuzu da olan sosyal tesisin süregelen aboneliklerin bitmesi ile Ankara Büyükşehir  Belediyesi ile bağlantısı tamamen kesildi.

HAVUZ VE SPOR SALONU YARIN KAPANIYOR...

Restoranda yaklaşık iki haftadır süren tadilatın bitmesi ile hizmet verilmeye başlanacak. Ancak daha önce kadın- erkek ayrı kullanılan ve sadece pazartesi günleri akşam 18:30 sonrasında ailelerin -eşleriyle birlikte gelmeleri halinde- karma kullanılmasına izin verilen yüzme havuzunun akıbeti bilinmiyor...

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "TBMM Gökçek'in elindekini aldı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete