​AKP bürokrat kıyımına hazırlanıyor

AKP Hükümeti'nin 7 Haziran seçimlerinden sonu 401 odada görevden almayı planladığı öne sürüldü.
AKP hükümeti 7 Haziran seçimlerinde ardından kamu kurumlarında büyük bir kıyma imza atmaya hazırlanıyor. 17 Aralık yolsuzluk sürecinde Emniyet Genel Müdürlüğü'nde yapılan görevden almaların bir benzeri diğer kamu kurumlarında da gerçekleştirilecek.

Görevden almak için dört yıl önce Ekonomi Koordinasyon Kurulun'a destek olması için oluşturulan Başbakanlık Sektörel İzleme Ve Değerlendirme Kurulu kullanılacak. 400 bürokratın görevden alınmasının planlandığı belirtiliyor. Kurulu için de Başbakanlık'ın Ankara'nın ünlü yerleşim birimlerinin başında gelen Cinnah Caddesi'nde bir bina tuttuğu belirtildi.

LİSTELER HAZIR

17 Aralık sürecinde başlatılan 'paralel yapı' operasyonları seçimlerinin ardından da devam edecek. 17-25 Aralık Yolsuzluk sürecinde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 15 bin yer değişikliğine imza atılmıştı. Bu çerçevede diğer kamu kurumlarında paralel yapı ile mücadele çerçevesinde çalışmalar yapıldı.

Bakanlıkta ve bağlı kurumlarda AKP'ye muhalif olan bürokratlarla ilgili raporlar hazırlandı. Seçimler öncesinde tepki çekmemesi için bürokratların görevden alınmaları 7 Haziran sonrasına bırakıldı. Yani muhalif bürokratlarla ilgili listeler hazır bekliyor. Görevden almalar seçimden sonra gerçekleştirilecek.

DEĞERLENDİRME KURULU'NA ATANACAKLAR

Muhalif bürokratların görevden alınması için ilginç bir formül gerçekleştirildi. Yargı kararları ile bürokratların geri dönüşünü engellemek için görevden alınan bürokratlar Başbakanlık bünyesinde oluşturulacak havuza atanacaklar.

Havuz için dört yıl önce Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na destek olunması için oluşturulan Başbakanlık Sektörel İzleme Kurulu kullanılacak. Kurulun 400 kadrosu bulunuyor. Bu kadroların tamamı da kademeli olarak doldurulacak. Kurulun aktif hale gelip getirilmesi için yer hazırlıklarına başlandı.

Ve bunun için Başbakanlık'ın Ankara'nın Cinnah semtindeki büyük bir bina kiraladığı belirtildi. Söz konusu yerleşim biriminde kamu kurumları bulunmuyor. Dolayısıyla bürokratların tüm kamu kurumlarının uzak tutulması amaçlanıyor. Liste büyük bir gizlilik için hazırlandı.

Görevden alınacak bürokratların tespitinde güvenlik birimlerinden gelen raporları etkili oldu. Listede hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, BDDK, SPK ve İMKB gibi ekonominin kilit kurumlarının yanı sıra Adalet bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı gibi diğer kamu kurumlarındaki bürokratları da kapsadığı kaydedildi.

Kaynak: Taraf Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​AKP bürokrat kıyımına hazırlanıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ