Mehdi Eker'in 300 akrabası HDP'ye geçti

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in akrabaları olan aynı zamanda AKP'de siyaset yürüten Alpahanlar ailesinden 300 kişi HDP'ye geçti.Daha öncede Hakan Fidan'ın akrabaları HDP'ye geçmişti.
Dicle Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in akrabaları da olan Alpahanlar ailesinden 300 kişilik grup HDP'ye geçti.

AKP'DE AKTİF ÇALIŞAN 300 KİŞİ

HDP Milletvekili adayı Saadet Becerikli, HDP PM üyesi Osman Ergin, Batman eski Belediye Başkanı Necdet Atalay, ikna komisyonu üyeleri ve diğer partililer de şimdiye kadar AKP içerisinde aktif çalışma yürüten Alpahanlar (Maladina) ailesinden 300 kişilik bir grup ile HDP çatısı altında bir araya gelmek için görüşmeler gerçekleştirdi. 

Yapılan görüşmelerde Alpahanlar'ın aile büyüklerinden Selahattin Alpahan, AKP hükümetinin halkı yıllarca "Barış, kardeşlik ve demokrasi" söylemleri ile kandırdığını belirterek, "AKP, en son Kobane'de yaşanan savaşta YPG ile DAİŞ çetelerini bile bir tuttu.

"VEKALETEN VERDİĞİMİZ OYLARI GERİ ALACAĞIZ"


Kürtlere hakaretlerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kobane düştü düşecek' diye meydanlarda bağırdı. Bunlardan etkilenerek biz de HDP saflarında yer almaya karar verdik. Umut ediyoruz ki halen AKP'nin yanında yer alan Kürtler de doğruyu görerek HDP'nin çatısı altında toplanır. Biz de artık vekaleten verdiğimiz oylarımızı geri alacağız" dedi.

DAHA ÖNCE DE FİDAN'IN AKRABALARI GEÇMİŞTİ

Daha önce de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan akrabaları törenle BDP(HDP)’ye katılmıştı. AKP’ye yakın olan Seyitki ailesi üyeleri, “Seyitki ailesi BDP’ye katılıyor” pankartı açarak ve PKK lideri Abdullah Öcalan lehine slogan atarak BDP seçim bürosuna yürümüştü.
 

    :

    :

    :

    :

    "Mehdi Eker'in 300 akrabası HDP'ye geçti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ