Elektrik kesintisinde 'sabotaj' olasılığı!

Türkiye'yi sarsan elektrik kesintisinin nedenleri sabotaj mı?
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

TÜRKİYE'Yİ ETKİLEN KESİNTİDE "SABOTAJ" OLASILIĞI

Türkiye'nin tamamını etkileyen elektrik kesintisinin nedenleri araştırılıyor...

Karşı Gazete'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiyi göre ilk kez yaşanan bu tür bir olayın arkasında sabotaj olma ihtimali çok yüksek.

DAHA ÖNCEDE OLMUŞTU

Ulaştığımız kaynaklar, bu tür bir arızanın, elektirik tüketiminin en düşük olduğu bu mevsimde yaşanmasının mümkün olmadığını belirtiyor.

Daha önce de 2006 yılında yaşanan ve Batı Anadolu, Antalya, İstanbul gibi illeri etkileyen büyük bir kesintinin ise bölgesel olduğu ve tüketimin en yüksek olduğu dönemde yaşandığına dikkat çekiliyor. 

Uzmanlar, büyük hatlardan birinin bir şekilde  devreden çıkmış olabileceğini vurguluyor. 

Enerji Bakanı Yıldız ve Başbakan Davutoğlu'nun açıklamaları da aldığımız "sabotaj" duyumlarını destekler nitelikte. 

ENERJİ BAKANI YILDIZ: "HATA MI, SİBER SALDIRI MI, TAKİPTEYİZ"

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Terör, siber saldırı ihtimali az mı çok mu ben söyleyemem. Bu kadar geniş alanda bir kesintiye daha önce hiç rastlanmadı.  Operasyonel hata mı yoksa siber saldırı mı, takipteyiz." diye konuştu. 

DAVUTOĞLU: ”TERÖR OLASILIĞINI DA ARAŞTIRIYORUZ" 

Başbakan Ahmet Davutoğlu da  Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili olarak  "Terör saldırısını da araştıyoruz" dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE KESİK...

Marmara bölgesi, İstanbul, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Kocaeli,  Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Kırklareli, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin, Osmaniye  da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR 

    :

    :

    :

    :

    "Elektrik kesintisinde 'sabotaj' olasılığı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ