Sandık başkanı eğitimi duyurularını saklıyorlar!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) sandık başkanları olacaklar için zorunlu tuttuğu sertifika programı hakkında ciddi iddialar ortaya atıldı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Eskiden sandık başkanı olarak belirlenen isimler,  bir günlük kursa gider ve görevlendirmeleri yapılırdı. Ancak bu seçimde sistem değişti...

KURSLARIN DUYURUSU KULAKTAN KULAĞA...

YSK'nın yeni aldığı karar uyarınca  sandık görevlisi olmak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri'nde bir gün sürecek olan Sandık Başkanlığı Sertifika Programı'na katılmak gerekiyor. Ancak Karşı Gazete'nin aldığı bilgiye göre, şu anda bu programların duyurusu düzenli olarak yapılmıyor. Türkiye genelinde, Halk Eğitim Merkezleri'nin bazılarında kurs tarihi duyurularının özellikle sakladığı öne sürülüyor. 

İddiaya göre; ağırlıklı olarak öğretmenlerin başvuru yaptığı sandık başkanlığı görevi için açılacak kursların başvuru tarihi internetten ilan edilmiyor. El altından yayılıyor. 

Yandaş sendikalar aracılığıyla özellikle de Eğitim- Bir- Sen üyelerine kulaktan kulağa başvuru tarihleri iletiliyor. Sadece bir günlük başvuru süresi tanındığı için de  eğitim programına  iktidara muhalif kişilerin başvurmasının önüne geçiliyor.   Böylelikle sandık başkanlarının iktidara yakın isimlerden seçilmesine gayret edildiği öne sürülüyor. 

ELEKTRİK KESİNTİSİ ENDİŞESİ...

Seçim günü, daha önce de olduğu gibi bir elektrik kesintisi yaşanması halinde, sandıkların korunmasında bu kişilere büyük rol düşecek.  


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR
 
  • CİHANVÖZKARA
    BU KURS MİĞDE BULANDIRIYOR CİHANVÖZKARA - 8 Nisan 2015 Bu Kurs Miğde Bulandırıyor.. Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılan Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi Kursu bir çok açıdan miğde bulandırıyor. Bunların başında ‘’çirkin siyasi manevralar’’ ile ilgili çıkan haberler, daha sonra YSK nın çark ederek kurslarla ilgili ‘’gerekli değil’’ beyanları; Bazı müntesarların kursa katılacakların iki katı para alacaklarına dair çıkarılan yalan haberler.. Aksine bu kurs belgesi ile daha önce alınan iki günlük eğitim yövmiyesi artık alınamayacak, bu belgeyle YSK görevliye sadece 1 günlük yövmiye ödeyecek.. zaten bu kurs YSK nın tamamen yövmiye ücretlerini ödemekten kurtulma manevrası gibi görünüyor… Şimdi önce kurs parasını ödeyin, sonra eğitim alın, sonra da 2 yövmiye eksik alın… Bu işler her yönden mide bulandırıyor..

:

:

:

:

"Sandık başkanı eğitimi duyurularını saklıyorlar!" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ