Ankara’da yeni koalisyon senaryoları

Yaklaşan seçimler öncesi koalisyon senaryoları da çoğaldı.
Seçimlere bir ay kala Ankara kulislerinde ilginç iddialar konuşuluyor. Herkes, 7 Haziran’da AKP’nin birinci parti olacağı, ancak 276’yı bulamayarak, sandıktan koalisyon çıkacağı görüşünde. Bu durumda AKP’nin, MHP, CHP ya da barajı aşarsa “HDP ile mi” koalisyon kuracağı tartışılıyor.

AKP’nin ilk tercihi azınlık hükümeti. Ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Iğdır’da MHP’yi ziyaret etmesi ve Osmaniye’de de Devlet Bahçeli’yi yuhalayanları susturması, muhtemel bir MHP’li bir koalisyona ”Yeşil ışık” olarak değerlendirildi. Bahçeli ise seçim mitinglerine AKP’den çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yükleniyor.


DSP’NİN İDDİASI

DSP lider Masum Türker de bu ihtimalleri gündeme getirdi ve yeni bir teori ortaya atarak “AKP ile CHP’nin koalisyon hazırlığı var. Bu koalisyonun çöpçatanı da Kemal Derviş olacak” dedi. Türker de 7 Haziran seçiminden koalisyon çıkacağını savunarak, AKP ile CHP’nin koalisyon hükümeti kuracağını öne sürdü ve şöyle dedi:

“AKP ile CHP’nin bir koalisyon hazırlığı var. Türkiye’de bu konuda 2008 yılında yazılmış bir raporda, CHP’de Genel Başkan değişimi yaşandıktan sonra, yeni bir yapıyı ortaya koyabilmek için AKP- CHP koalisyonu öngörülüyor. Bu koalisyonun çöpçatanı da Kemal Derviş olacaktır.”

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI

CHP lideri Kılıçdaroğlu 26 Mart 2015 günü CHP Genel Merkezi’nde Kemal Derviş ile görüşmüş ve Derviş’e olası bir CHP koalisyon hükümetinde Başbakan yardımcılığı önermişti.

Derviş de bu öneriyi kabul ederek, ”Sosyal demokrat boyutu güçlü olan, CHP’nin de söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa o zaman tekrar görüşeceğiz. Türkiye’yi sosyal demokrat yönden geliştirmek için görev almak benim için her zaman büyük mutluluk kaynağı olur” demişti.

Kaynak: Emin Özgönül/Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Ankara’da yeni koalisyon senaryoları" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete