Avukatların üstü aranamaz çünkü...

Erdoğan'ın dün Savcı Kiraz'ın taziye evinde yaptığı 'Bal gibi aranır' çıkışı üzerine bugün Çağlayan Adliyesi'nde yaşanlar üzerine, Avukatların üstü neden aranmaz? anlatalım dedik...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

SUÇ ÜSTÜ HALİ DIŞINDA AVUKATLARIN ÜZERİ ARANAMAZ!


1-Avukatlık Kanunu’nun 58. Maddesine göre “Avukat yazıhaneleri ve konutları ancak mahkeme kararı ile ve kararda belirtilen olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısı denetiminde ve baro temsilcisinin katılımı ile aranabilir. Ağır ceza mahkemesinin görev alanına giren bir suçtan dolayı suçüstü hali dışında avukatın üzeri aranamaz.” 

2-Avukatlık bir kamu hizmetidir. Avukatlar müvekkillerinin sırlarını, belgelerini  saklamaya yükümlüdür. Bağımsız yargıyı ve kutsal savunma hakkını temsil ederler.

3-Müvekkilinin savunma hakkını korumak ve  yargılamaya müdahaleye engel olmak, müvekkilinin özel hayatına ait bilgilere ulaşılmasını engellemek, bilinmesi istenmeyen belgelerin açıklanmasını engellemek avukatların görevidir. 

4- Kaldı ki hakim, savcı ve avukatlar eşittir. Hakim ve savcıların üzeri aranmazken; sadece avukatlara yönelik bir güvenlik önlemi, iyi niyetli bir yaklaşım değildir. 

5- Adli kolluk sistemini kurmayan Hükümet'in yarattığı fiili boşluk;  uygulamada özellikle özel güvenlik görevlileri ile polis memurları ve avukatların sık sık karşı karşıya gelmesine neden olmakta. 

6- Adliye'lerin AVM benzeri, güvenlik temel alınmadan inşa edilen binaları, güvenlik zaafiyetlerine neden olmakta, adli kolluk olmadığı için çevik kuvvet, terörle mücadele, özel harekat vb. .değişik gruplar, adliyelerde istediği gibi hareket edebilmektedir.

7-Çağlayan Adliyesi girişinde avukatların üzerinin aranması eylemi, hukuksuzdur. 

8-Birinci maddeye geri dön...

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR
 

    :

    :

    :

    :

    "Avukatların üstü aranamaz çünkü..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ