Engelli gencin PlayStation isteği yine reddedildi

Diyarbakır’da yüzde 95 engelli raporu olan ve evden çıkamayan Şehmuz Ö.'nün PlayStation hayali suya düştü.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

170 BİN TL BORÇ, DİYARBAKIR'DA NORMALMİŞ!

Daha önce de Meclis Dilekçe Komisyonu'na başvuran ve evden çıkamadığı için yetkililerden PlayStation isteyen Şehmuz'a bir kez daha olumsuz yanıt verildi. Yüzde 95 engelli Şehmuz'un talebini Meclis yine reddetti.

Komisyon ret kararına, Diyarbakır Valiliği'nden gelen yazıyı gerekçe gösterdi. O yazıda, Şehmuz'un babasının adına  50 dönüm arazi ve traktör bulunduğu;  38 dönümünün sulu olup pamuk ekimi yaparak tarım desteği alındığı, annesine ise evde bakım aylığı verildiği belirtildi.

VALİLİK 'OLUR' VERMEDİ : "EKONOMİK DURUMU NORMAL"

Valilik yazısında "dilekçinin ailesinin ekonomik durumu normal olduğundan yardım talebinin uygun görülmediği" ifade edildi.

Engelli bir kardeşi daha olan Şehmuz, daha önceki başvurusuyla ilgili Milliyet Gazetesi'nde yer alan  bir haberde ailesinin durumunu şöyle anlatmıştı:

170 BİN TL BORÇ MU NORMAL EKONOMİK DURUM?

“Doğrudur, tarla babamın üzerinedir. Ama amcamla sırayla ekip biçiyorlar. Babamın kalçası kırılıp protez takılınca tarlayı ekip biçemez olduk. Babam çalışamıyor, hastalanıp yatıyor sürekli. Amcamda olduğu kadarıyla veriyor üründen payı. Annem hayvanlara bakıyor, bir de engelli bakım aylığı alıyor, 670 TL. İki kardeşim okuyor, onlara para lazım, ne bize ne onlara yetiyor.

Eskiden pamuk ekerdik, kredi alındı, ürün beklendiği gibi olmayınca, ödenemedi kredi. Borç ettik epey. Abim durumu düzeltmek için yine kredi borcuna girdi, oda çıkamadı işin içinden. 170 bin TL’ye kadar borç var, devlete, sağa sola."

karsigazete.com.tr | Burcu Oral EVREN
  • coskun
    ben yardım edeyim coskun - 20 Mayıs 2015 şu çocuğun adresini verin ben göndermek istiyorum

:

:

:

:

"Engelli gencin PlayStation isteği yine reddedildi" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete