Meydan okumak Erdoğan’ın aklına 5 ay sonra mı geldi?

Erdoğan, halkın kızgınlığının nedenini hala anlayamadığını TRT ekranlarında bir kez daha gün yüzüne çıkardı.
Ayşegül Kasap | ANALİZ | KARŞI GAZETE

TRT ekranlarında ‘Havuz’dan iki ismin ‘soruları’nı yanıtlayan Erdoğan, altın varaklı kadehler ve klozet haberleri için ilginç açıklamalarda bulundu.

Erdoğan haberler için önce yalan dedi ve sonra da Kılıçdaroğlu’nu işaret ederek “Eğer altın varaklı bardaklar varsa ben Cumhurbaşkanlığını bırakacağım. Hodri meydan diyorum. Çık gel Beştepe Külliyesini dolaş. Bulduğu takdirde cumhurbaşkanlığı bırakacağım diyorum. Kendisi de bulmadığı takdirde CHP'nin başından ayrılacak mı?” ifadelerini kullandı.

İyi de o haberler Aralık ayında çıktı. Yani 5 ay önce…

Neden o zaman bu kadar ‘iddialı’ konuşamadı da seçime bir hafta kala ‘Bu kadar iddialı konuşuyorum’ dedi?

Bahsettiğimiz isim Erdoğan!

Slovenya’ya gitmeden önce AKP’nin seçim bildirgesi için "Ben de bizzat orada kendim de okudum" deyip, çok geçmeden 5 saat sonra da ''Ben seçim bildirgesini okudum' diye bir beyanım olmadı” diyen birinden bahsediyoruz. (Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı’nın bir partinin seçim beyannamesini önceden okuması suçtur. Erdoğan'ın ‘okudum’ diyerek bu suçu işlemesi ardından büyük tepkiler gelmişti)

Ne malum tepkiler sonrası Kaç-Ak Saray’daki bütün altın varaklı bardakları toplatıp attırmadığı?

Bir de işin bir diğer yanı; Kaç-Ak Saray’da ‘israf’ -Arınç’ın deyimiyle ele alacak olursak- sadece altın klozet ve bin liralık bardaklardan ibaret değil ki?

Mimarlar Odası’nın yaptığı açıklamaya göre Kaç-Ak Saray’ın bazı aylık giderleri;

Aylık elektrik faturası: 1,2 milyon lira
Aylık soğutma gideri: 600 bin lira
Aylık peyzaj bakıma ödenen para: 9 milyon lira
İç ve dış temizlik maliyeti: 8 milyon lira

Olmak üzere toplam 21 milyon lira!

Ve bunların hepsinin faturaları, resmi belgeleri var…

Erdoğan eğer çok iddialıysa kalkıp bu harcamalar için de ‘Eğer 21 milyon harcandığı doğruysa Cumhurbaşkanlığı’ndan istifa edeceğim’ desin.

ALTIN VARAKLI BARDAKLAR BİR SEMBOL

Yahu hepsini bir kenara itelim.

Yoksulluk sınırının 4 bin lira olduğu ülkede ‘Görmez’e 322 binlik arabayı çok görenler var…’ ifadelerini kullandı Erdoğan, aynı programda!

Ki, burada önemli bir ayrıntıyı belirtmekte fayda var; daha sonra Görmez’e verilen makam aracının 322 bin lira değil 1 milyon 006 bin 641 lira 64 kuruş olduğu ortaya çıkmıştı!

Milyonlarca yoksulun olduğu ülkede AKP parasıyla 322 bin liralık (Halktaki karşılığı 1 milyon 006 bin 641 lira 64 kuruş) makam aracını normal gören bir zihniyet Kaç-Ak Saray’ın harcamalarını niye çok görsün?

Anlaşılan Erdoğan halkı yine anlamadı?

Altın varaklı bardaklar bir sembol!

Mesele, ülkede bu kadar aç ve yoksul varken, ülkenin memurları ay sonunu kılı kırk yararcasına getirirken, çöp konteynerlerinden beslenen insanların görüntülerini izleyip ah-vah ediyorken sizin milyonluk makam araçlarını ‘çerez parası’ görmeniz!

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Meydan okumak Erdoğan’ın aklına 5 ay sonra mı geldi?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete