'Satın Eşek Sıpaları' şarkısına hakaret davası

Malatya'da "Satın Eşek Sıpaları" adlı türküyü söyleyen iki halk müziği sanatçısına Erdoğan'a hakaretten dava açıldı.
Halk müziği sanatçısı Kutsal Evcimen ve Sinan Güngör hakkında, Malatya 11. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’nde söylediği “Satın Eşek Sıpaları” adlı türküsü ve konserde yaptığı konuşması nedeniyle dönemin Başbakanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı.

Kartal’daki Anadolu 24. Asliye Ceza Mahkemesi’ne dün giden Evcimen ve Güngör’ün, Malatya 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce yürütülen dava kapsamında talimatla ifadeleri alındı. Sanatçılar, savunmalarında hakaret suçlamasını kabul etmediklerini belirtti.

Kutsal Evcimen yaptığı açıklamada, “Bu ülkede Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz gibi çocuklarımız dövülerek, vurularak öldürülüyorsa bizim de sanatçı olarak kalkıp Ankara’nın Bağları’nı söyleyecek halimiz yok. Bu türküyü 30 yıl önce Âşık Fakir, 12 Eylül döneminde yazmış.

dedi.

'NEFESİMİZ YETTİĞİNCE SÖYLEYECEĞİZ'

Evcimen,  "Kişilere asla indirgemeden genel olarak bir söylem seçtik; üzerine alınganlık gösterenler bizim umurumuzda dahi değiller. Bizim söylemek istediğimiz ozanlarla siyasetcilerin uslup farkı. İnsan sevgisi her şeye rağmen, bunca acılara karşın, bu baskıyı zulümü bize sunanlara ancak eşek sıpası diyen bir ozanı dile getirdik. Tabii ki bu zulme bu yanlışa ortak olanlar bu türküyle empati kurduklarında belki vicdanları biraz olsa sızlayacaktır.

Ve biz Taksim Gezi olaylarında yitirdiğimiz canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz ve Satın Eşek Sıpaları adlı türkümüzü nefesimiz yettiği sürece söylemeye devam edeceğiz. Bu tür davalar asla bizim sanat ritmimizi değiştiremeyecektir" diye konuştu. 

Davanın duruşmasının 2 Temmuz’da Malatya’da görüleceği kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet / Sibel Bahçetepe

    :

    :

    :

    :

    "'Satın Eşek Sıpaları' şarkısına hakaret davası" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete