MİT TIR'larını durduran askerler yeniden tahliye talep etti

MİT TIR'larını durdurdukları için tutuklanan askerlerin avukatları yeniden tahliye talebinde bulundu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nu HSYK'ya şikayet etti.
Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili olarak İstanbul'da tutuklanan 10 askerin avukatları, Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan MİT TIR'larıyla ilgili görüntülerin yeni delil olduğunu belirterek müvekkillerinin tahliyesini istedi.

EYLEMİN TESPİTİNE YARDIMCI OLMUŞLARDIR

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne tahliye başvurusu yapan tutuklu 10 askerin avukatları Osman Yedekçi ve Ali Gayıranal, İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: Müvekkillerimiz görevini icra etmişlerdi. Bugün yayınlanan görüntüler bu iddiamızı ve bu savunmamızı teyit etmiş, ispatlamış durumdadır. Müvekkilerim suç olan bir eylemin tespitine yardımcı olmuşlardır. Bu yeni görüntülerin dikkate alınarak tahliyelerini istiyoruz" dedi.

MASUMİYET KARİNESİNİ İHLAL ETTİ

Avukatlar yaptıkları açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu hakkında da HSYK'ya şikayette bulunduklarını dile getirdi. Gerekçe olarak, "Sayın Başsavcı yaptığı açıklamayla müvekkilerimizin masumiyet karinesini ihlal etmiştir" denildi.

    :

    :

    :

    :

    "MİT TIR'larını durduran askerler yeniden tahliye talep etti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete