Gazetecilik yapan tehditle cezalandırılmak isteniyor

Erdoğan'ın meydanlarda hedef göstermesinin ardından Aydın Doğan'a yapıldığı iddia edilen 28 Şubat soruşturmasını CHP'li Atilla Sertel ve Basın Konseyi'ne sorduk.
Ayşegül Kasap | ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Erdoğan’ın ve Havuz’un  hedef tahtasına oturtmasının ardından  Aydın Doğan’a 28 Şubat soruşturması başlatıldığı haberi gündeme düştü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden bir dönem Başkanlık yapan ve vekillik için daha sonra istifa eden CHP'li Atilla Sertel  ve Basın Konseyi, konu hakkında  Karşı Gazete’ye açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de gerçekleri konuşmanın ve gazetecilik yapmanın karşılığının tehdit olduğunu ifade eden Sertel,  Karşı Gazete’ye şu açıklamalarda bulundu:

KİM GAZETECİLİK YAPARSA CEZALANDIRILIYOR

İktidara karşı, daha doğrusu iktidar da değil bir kişiye karşı, yapılan her eleştiri, her gazetecilik faaliyeti, muhalif duruş cezalandırılmak istenmektedir. Ve cezalandırılmaktadır.

Türkiye’de gerçekleri yazmak, konuşmak ve gazetecilik yapmanın sonucunda; tehdide, cezalandırmaya, hapse atılmaya, işsiz bırakılmaya yönelik uygulamalarla karşı karşıya kalmaktayız.

Kim gazetecilik yaparsa o cezalandırılmaktadır.

“ARŞİVDE UNUTULMUŞ DOSYALARLA KORKU SALINMAK İSTENİYOR”

28 Şubat’ın üzerinden çok uzun yıllar geçti. Artık bu Türkiye’nin gündeminde bile değil ki…

Türkiye’nin gündemine çok uzun yıllar sonra cezalandırma yöntemi olarak getiriliyor.

Arşivde unutulmuş, paslanmış dosyalar yeniden çıkarılarak insanlara korku salınmak ve iktidarın korku imparatorluğu sürdürülmek istenmektedir. Yıldırma politikası yapmak istemektedirler.

Son derce yanlıştır ve Türkiye bunu hiç hakketmemektedir. Türkiye sanıyorum, önümüzdeki seçimde bunun karşılığını verecektir.

Konu hakkında Basın Konseyi ise gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini belirterek Karşı Gazete’ye şu açıklamada bulundular:

GELİŞMELERİ ENDİŞEYLE BEKLİYORUZ


Belirttiğiniz konu ile ilgili gazetelerdeki ve sosyal medyadaki duyumları dikkatle izliyoruz.

Ancak taraflardan herhangi bir açıklama gelmedi.

Ayrıca haberde bahsedilen söz konusu işlemin yapılıp yapılmadığı da / tebligatın gönderilip gönderilmediği de henüz net değil.

Gelişmeleri endişeyle bekliyoruz.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Gazetecilik yapan tehditle cezalandırılmak isteniyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete