Bilal Erdoğan camiye arabayla girdi!

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 300 yıllık tarihi Damat İbrahim Paşa Camii Külliyesi'nin çatısına otopark yaptırdı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Dr. Hakkı Sağlam'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın cevaplaması için vermiş olduğu soru önergesi, İstanbul CHP Milletvekillerini harekete geçirdi.

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre; İBB CHP Meclis üyesi Sağlam'ın "300 yıllık tarihi Damat İbrahim Paşa Camii ve Külliyesi"nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu ve TÜRGEV'in kurucularından Bilal Erdoğan'a verildiğini öne sürmesi ve bu 300 yıllık tarihi eserin külliye bölümünün çatısına otopark yapıldığını iddia etmesi üzerine CHP İstanbul Milletvekilleri Eren Erdem, Dr.Ali Şeker ile birlikte İBB CHP meclis Grup Başkan vekili Ertuğrul Gülsever ve meclis üyeleri, söz konusu camii ve külliyenin etrafında, araştırmalarda bulundu.

"ALLAH'IN MABEDLERİNİ HAYDUT İNİNE ÇEVİRDİLER"

CHP İstanbul Milletvekili Erdem ve Şeker, 300 yıllık tarihi Damat İbrahim Paşa Camii çevresinde yaptıkları araştırma sonrası basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamalarda bulundular.



"Allahın mabedlerini haydut inine çevirdiler" diyen Erdem " 300 yıllık bu tarihi eser ecdad'dan bizlere miras kalan bir emanettir. Her platformda "Biz Osmanlı torunuyuz" diyen malum zihniyet, 300 yıllık bu emaneti gözgöre göre talan etmiş. Halkın çocuklarına "Ayakkabıyla Camiye girdiler" diye feryad edenlerin çocukları, meğer, arabayla camiye girmişler. Mecliste bunun hesabını soracağız ve bu sürecin takipçisi" olacaklarını belirtti.



Erdem'in ardından yine CHP İstanbul Milletvekili olan Ali Şeker ise "Tarihi eserlerin dokularını kimse bozamaz. Bu eserler tarihin bugüne yansıyan canlı delil ve tanıklarıdır. Gelişmiş ve tarihine önem veren ülkelerde tüm tarihi eserler devlet tarafından korunur. Bizim ülkemizdeyse ya yıkılıp AVM yapılır ya da şuan gördüğünüz gibi otoparka dönüştürülür.Sultan Ahmet Camii ve Ayasofya'nın ortasındaki tarihi bizans sarayının üzerine otel inşaa eden AKP zihniyeti ve Bilal Erdoğan, ne talanda ne de yağmada sınır tanımıyor. CHP olarak bu tarihi ranta dur diyeceğiz ve sürecin takipçisi olacağız." dedi.



Kaynak: gercekgundem.com

    :

    :

    :

    :

    "Bilal Erdoğan camiye arabayla girdi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete