​Sinan Oğan: AKP, Türkmenler'i tehdit ediyor

'MİT TIR'ları bize silah getirdi' dedirtilen Türkmenler'e hükümetin baskı yaptığı öne sürüldü.
BURCU ORAL EVREN | ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

MİT, yardım teşkilatı ise istihbaratı Kızılay mı topluyor?

"HÜKÜMET, TÜRKMENLER'E TEHDİT İLE İSTEDİĞİ AÇIKLAMAYI YAPTIRIYOR"

MİT TIR'larındaki silah ve mühimmat görüntülerinin ardından malzemelerin Bayırbucak Türkmenleri'ne gittiği konusunda ısrarlı açıklamalar yapan Başbakan Davutoğlu'na ve bazı medya kuruluşlarındaki benzer yöndeki haberlere, MHP Iğdır milletvekili ve stratejist Sinan Oğan yanıt verdi.

Türkmenlere yakınlığı ile tanınan Oğan, bu tür haberlerin ve açıklamaların doğru olmadığı gibi Türkmenlere zarar da verdiğini vurguladı.

"Hükümet tehdit ve baskı ile Türkmenlere istediği yönde açıklama yaptırıyor" diyen Oğan, "MİT, yardım teşkilatı ise Kızılay da istihbarat mı topluyor!" sözleriyle Davutoğlu'na  tepki gösterdi. 

Oğan, Karşı Gazete'ye şu açıklamayı yaptı:

"MİT TIR'LARI KESİNLİKLE TÜRKMENLER'E GİTMEDİ"

"MİT TIR'larındaki silah ve mühimmat Türkmenler'e kesinlikle gitmemiştir. AKP o dönemde Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO)  silah ve mühimmat gönderiyor, ÖSO'yu açık açık destekliyordu.

Şimdi ise  kamuoyunun Türkmenler konusundaki  hassasiyetini bildiği için Türkmenleri perde olarak kullanıyor. Öncelikle AKP, Türkmenleri siyasete alet etmekten vazgeçmeli. Çünkü bu durum, Türkmenlere zarar veriyor.

"AKP'NİN BU AÇIKLAMALARI TÜRKMENLERE ZARAR VERİYOR"

Yandaş basında bugünlerde bazı eski Türkmen Meclisi Başkanları ya da Türkmen olan isimlerden "yardım geliyordu" diye demeç alıyorlar.

Bunu daha önce Uygur ve Irak Türkmenleri'nde gördük. Bu devletlerin hepsi Türkiye'nin yardımına muhtaç. AKP Hükümeti onlara baskı yapıyor, 'benim istediğim doğrultuda açıklama yapmazsanız, bizim desteğimizi unutun' diyor. Bu destek de öyle silah, para filan değil genelde siyasi destek. Yani AKP  zorla, baskı ve tehditle yurtdışındaki Türkmenler'e açıklama yaptırıyor.

DOLAYLI YARDIM...

Bu durumun son örneğini Bayırbucak Türkmenleri'nde yaşıyoruz. AKP eskiden beri Türkmen odaklı siyaset izlemiyor, ÖSO odaklı siyaset izliyor. Özgür Suriye Ordusu başlangıçta ılımlı muhaliflerden oluşuyordu.

Ancak ılımlı muhalifler bir süre sonra o savaş ortamında, cehennem ortamında ister istemez radikal unsurlardan etkilendi.

AKP, IŞİD'e doğrudan destek oluyor mu? Hayır!

Ama oraya, Esad rejimine karşı savaşsın diye gönderdiği ÖSO militanlarının neredeyse tamamı radikal IŞİD'cı,  radikal El-Nusra'cı olup çıkıyor...

Yani dolaylı olarak  AKP,  IŞİD'e destek olmuş. IŞİD'e gidenler de silahları ile mühimmatı ile gidiyor. 

"HÜKÜMET O AÇIKLAMALARLA TÜRKMENLER'E ZARAR VERDİ"

Benim Türkmenlerle yakınlığımı bilmeyen yok, bunu ispata da gerek  yok. Türkiye'de Türkmen haklarını Meclis'te, kamuoyunda savunan isimlerin başında gelmekteyim. Onlarla görüşerek, en doğru bilgiyi alıyorum.

Şimdi bazı gazetelerde görüyorum, özellikle yandaş gazetelerde... 'Şu isimli Türkmen dedi ki: AKP Hükümeti, Bayırbucak Türkmenleri’ne yardım ediyor.' Bu yeni değil...  

IŞID, TÜRKMENLERE YARDIM YALANINA İNANINCA...

Biz daha MİT TIR'ları gündemde bile  değilken Türkmenlerle irtibat halindeydik  ve onlara yardım gitmediğini de biliyorduk. Bu iddialar gündeme geldiginde Türkmenler bize dediler ki 'Hükümetin biz Türkmenler'e yardım yapıyoruz' açıklaması bile bize zarar verdi.

IŞİD ve ÖSO militanları Türkmenlere 'getirin şu yardımların bir kısmını' dedi. Ve Türkmenler de kendilerine zarar gelmemesi için piyasadan silah ve mühimmat alıp, IŞİD'e vermek zorunda kaldı. 

Belki bugün Eğit- Donat yardımından Kırşehir'deki  bir kısım Türkmenler yararlanıyor ama bunlar bugün var, o gün yoktu. Eğit-Donat başladıktan sonra bu yardımlar yapılmaya başladı .

"MİT'E ARTIK MİLLİ İANE TEŞKİLATI DİYELİM..."

AKP, MİT TIR'ları yalanına, Türkmenleri dahil etmesin. Ankara'nın göbeğinde on bin aç Türkmen var. Niye onlara yardım etmiyor? MİT, ne zamandan beri yardım teşkilatı oldu?

Yardımları MİT yapıyorsa, istihbaratı da Kızılay mı topluyor? O zaman MİT'e artık, Milli İane Teşkilatı diyeceğiz demektir.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "​Sinan Oğan: AKP, Türkmenler'i tehdit ediyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete