TBMM'de "Cengiz İnşaat" eylemi

O CHP'li vekil, 24 saat Meclis'ten ayrılmayacak...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Doğal ormanları ile dünya sıralamasına giren Artvin Cerattepe'de, mahkeme kararına karşı bakır madeni yapmakta ısrar eden Cengiz İnşaat'a karşı, halk direniyor...

BAYRAKTUTAN, TBMM'Yİ TERK ETMEME EYLEMİ BAŞLATTI

Cerattepeliler ile jandarma arasında bu sabah saatlerinde başlayan gerginlik üzerine, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "TBMM'yi terk etmeme" eylemi başlattı.

Karşı Gazete'ye konuşan Bayraktutan, "Eylemim saat 16:00`da başladı, yarın saat 16:00’a kadar da devam edecek" dedi.  "Bu hukuk dışı girişime karşı anlattım olmadı, yazdım olmadı, sonunda böyle bir eylem başlattım" ifadesini kullanan Bayraktutan,  gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:

"JANDARMA GERİ ÇEKİLSİN, MAHKEME KARARI UYGULANSIN"

"Şu anda Cerattepe'de güvenlik güçleri ile halk karşı karşıya. Her an bir müdahale olabilir. Sabahtan beri valinin talimatıyla, geçici olarak duruyorlar ama her an bir gerilim bekliyoruz. Benim talebim, güvenlik güçlerinin çekilmesi ve mahkeme kararının uygulanması. Bu bir uyarı eylemidir. İlk aşama eylemidir. Aksi halde başka yöntemler de denenir. Türkiye'nin dikkatini buraya çekmek istiyoruz. Biz burada 'altın'a çok meraklı olan Mehmet Cengiz'e karşı mücadele ediyoruz."

Bayraktutan'a CHP'li bazı milletvekilleri de dönüşümlü olarak destek veriyor.

"MİLLETİN A... KOYACAĞIZ" DEMİŞTİ, MİLLETİN ORMANINA...

Yeşil Artvin Derneği’nin girişimi sonucunda geçen yıl maden için alınan ÇED raporları iptal edilmiş ve Kafkasör bölgesinde Cengiz Holding’in maden ocağının faaliyeti durdurulmuştu.

Ancak, ÇED raporu geçen yıl iptal edilmesine rağmen, içeriğine dokunmadan sadece sayfa sayısı artırılarak yeniden geçirilmişti. Madeni işletmek isteyen Mehmet Cengiz'in adı, yolsuzluk tapelerinde  'Milletin a… koyacağız’ ifadesiyle geçiyordu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "TBMM'de "Cengiz İnşaat" eylemi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete